Vremenska prognoza

PRAVO JESENJE VRIJEME

VIŠE IZ RUBRIKE

Do nedjelje kiša, zatim sunčano, pa od srijede opet kiša

Danas poslijepodne i navečer jaka i obilna kiša

Četvrtak nam donosi oblačno i kišno vrijeme. Prijepodne će kiša biti slaba, a poslijepodne i navečer sve jača i obilnija. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar pa će temperatura zraka biti uglavnom između 11 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da bi ta ciklona utjecala na vrijeme i u petak pa vrijeme ostaje oblačno i prohladno. Povremeno može biti kiše, osobito u prvoj polovici dana, a puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar koji dodatno daje osjećaj svježine.

Noćna i jutarnja temperatura oko 10, ali danju neće puno rasti tako da ostaje poprilično friško. Krajem dana postupan prestanak kiše.

U subotu malo povoljnije, ali to još nije sasvim lijep dan. Bit će dosta oblaka, ali možda i kraćih sunčanih razdoblja.

Još ponegdje može pasti malo kiše ili kraći pljusak, ali čini se da bi oborine ipak bile u odlasku. Danju stupanj-dva ugodnije.

Nedjelja izgleda kao povoljniji dan vikenda. Izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja te većinom suho. Ujutro stupanj-dva hladnije uz mjestimičnu maglu, a dnevna temperatura će malo narasti.

Čini se da onda i početak sljedećeg tjedna donosi uglavnom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Moglo bi zajužiti pa će i malo zatopliti u popodnevnim satima. Jutra će ipak biti prohladna uz moguću maglu pa pripazite u prometu.

Nećemo dugo čekati na novu kišu, jer izgleda da u srijedu možemo očekivati naoblačenje s kišom i novim osvježenjem.

Prognozu napisao: Kristijan Božarov