PU karlovačka

Prometna učilica za sve školarce

VIŠE IZ RUBRIKE

Povećanje prometne kulture

U razdoblju od 1. listopada do 22. prosinca 2024. godine provodi se državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih i srednjih škola u sklopu projekta ''Prometna učilica''.

Ove godine se provodi „16. Državno natjecanje osnovnoškolaca u poznavanju prometnih propisa“ i „7. Državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa“. Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako i za svoju školu zajedno s drugim učenicima. Za najbolje su predviđene nagrade. Više informacija pogledajte na web stranici Prometna učilica .

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanje mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj telekom d.o.o. te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARnet, a sufinancira se sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kako bi s navedenim upoznali djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama tiskani su plakati koji će biti distribuirani po školama, a sve zainteresirane pozivamo da se uključe u provođenje ovog projekta te se educiraju i prošire svoje znanje iz sigurnosti u prometu.

Svi učenicima koji će sudjelovati na natjecanju želimo sreću te se nadamo da će usvojiti znanja i prometnu kulturu te biti sigurni sudionici u prometu, poručuju iz PU karlovačke.