IN MEMORIAM

Preminuo Branko Đurđević, dugogodišnji predsjednik FA Matija Gubec

VIŠE IZ RUBRIKE

    Preminuo je dugogodišnji član i predsjednik Folklornog ansambla Matija Gubec.

    -S velikom tugom javljamo svim našim bivšim i sadašnjim članovima da nas je jučer zauvijek napustio naš dugogodišnji predsjednik, dragi Branko Đurđević, naš Tajo

    Naš Tajo, naš folklorni tata, kako smo ga svi od milja zvali, vrijedno, uporno i sa velikom ljubavlju, žarom i entuzijazmom proveo je više od 64 godine u našem Ansamblu. Od 1960. kao podupirajući član, a aktivno od 1982.godine. Predsjednik postaje 1986.godine i neumorno i vrijedno radi do 2007. godine, kada prestaje s aktivnim radom i postaje počasni predsjednik Ansambla.

    Veliku ulogu imao je i kod osnivanja Međunarodni festival folklora Karlovac davne 1998. godine i neumorno radio kompletnu tehničku podršku dugi niz godina.

    Tajo je bio naš vrijedni pratilac na svim nastupima i gotovo svim turnejama, dijelio s nama radost i tugu, uspjehe i padove. Ali uvijek je bio nasmijan, vječiti optimist i kada je bilo teško, tu je bio Tajo koji nas je uvijek hrabrio dalje.

    Dragi naš Tajo....hvala ti na svemu, ostavio si neizbrisiv trag u svima nama, a Karlovac je izgubio još jednog velikog kulturnog entuzijasta i zaljubljenika u folklor i tradiciju.

    Tajo naš, neka ti je laka zemlja, počivaj u miru, a obitelji iskrena sućut.

    Posljednji ispraćaj je u ponedjeljak, 30.09.2024. u 11.30 sati na gradskom groblju na Dubovcu.

    Sadašnji i bivši članice i članovi FA "Matija Gubec" Karlovac