Glazbeni centar Buka

Glazbeni piknik u nedjelju u Šancu

VIŠE IZ RUBRIKE

Najava

U nedjelju, 29. rujna 2024. godine, od 11:00 do 16:00 sati, u Šancu, ispod Papa’s bara/Katzlera, održat će se Glazbeni piknik, događaj namijenjen djeci, mladima i obiteljima, u organizaciji Glazbenog centra Buka.

Cilj ove manifestacije je poticanje zajedničkog druženja djece i roditelja, boravak na svježem zraku te razvoj motoričkih i kreativnih vještina kroz glazbu i igru.

Program obuhvaća raznovrsne radionice prilagođene različitim uzrastima, omogućujući djeci da se upoznaju s različitim glazbenim instrumentima i tehnikama. Naglasak je na učenju kroz igru i zabavu, a cilj je potaknuti interes za glazbeno stvaralaštvo i edukaciju.

Program događanja:

11:00 – 13:00 Glazbeno-motorički poligon (za djecu od 2 do 10 godina)

Ova interaktivna radionica obuhvaća više stanica za razvoj grube motorike, koordinacije i kognitivnih vještina, kao i stanice za upoznavanje s osnovama glazbe putem instrumenata poput gitare, djembe bubnjeva, klavijatura i glazbenih zvona. Djeca će se također upoznati s  rainbow metodom, a svako će dijete dobiti materijale kako bi naučeno moglo primijeniti i kod kuće.

13:00 – 14:00 Ukulele radionica (za djecu stariju od 7 godina)

Ova radionica nudi priliku za upoznavanje s osnovama sviranja ukulelea, uz učenje osnovnih akorda i ritmova te izvođenje poznatih pjesama.

-14:00 – 15:00 Jam session (za sve uzraste)

Zajedničko muziciranje namijenjeno svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno glazbeno iskustvo. Pozivamo sve koji žele sudjelovati da se priključe u stvaranju glazbe.

Osim navedenih radionica, posjetitelji će moći uživati u dodatnim aktivnostima kao što su glazbene zagonetke, bojanke i slagalice, koje će djeci omogućiti da na zabavan način usvoje glazbene pojmove. Za osvježenje, osigurani su sokovi i grickalice.

Prijave za radionice nisu potrebne, a sve aktivnosti su besplatne. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, događaj će se odgoditi za prvi sunčani vikend.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovom glazbenom druženju i uživaju u opuštajućem danu na svježem zraku, uz bogat i raznovrstan program prilagođen svim uzrastima, poručuju organizatori.