Tvrtka Čistoća

Na Sajmu udruga Čistoća će imati svoj info-punkt i „dječji kutić“

VIŠE IZ RUBRIKE

Sajam udruga

Na Sajmu udruga koji se održava ove subote, 28. rujna na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, Čistoća d.o.o. Karlovac imat će svoj info-punkt na kojem će se građani moći informirati o odvajanju otpada, a bit će postavljen i „dječji kutić“.

-Također, provest ćemo i akciju zamjene plastičnih vrećica za jednu platnenu. U vremenu od 10 do 11 sati građani koji donesu četiri plastične vrećice u zamjenu će dobiti jednu platnenu.

Vrećice koje dobijemo ili kupimo od trgovaca u maloprodaji, koriste se vrlo kratko vrijeme, nakon čega završavaju u otpadu ili, još gore, u okolišu. Za razgradnju jedne vrećice potrebno je više od sto, pa i do petsto godina, ovisno o uvjetima u kojima se razgrađuje. Vrećice se prvo razgrađuju na manje dijelove, zatim u plastičnu prašinu, koja kontaminira ekosustave i završava u hrani i vodi.

Ovom aktivnošću zamjene plastičnih za platnenu vrećicu želimo građane motivirati na rjeđe korištenje plastičnih vrećica, odnosno zamjenu plastičnih vrećica ekološki prihvatljivijim alternativama, poput košara ili platnenih ili drugih višekratnih vrećica za kupovinu.

Pozivamo građane da posjete naš info-punkt!, poručuju iz Čistoće.