Objavljen javni poziv za KAkvart za 2025. godinu

Gradskim četvrtima i mjesnim odborima na raspolaganju 100 tisuća eura

VIŠE IZ RUBRIKE

KAkvart je jedinstveni program u Hrvatskoj koji Grad Karlovac provodi od 2016. godine i u kojem je niz partner Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko

Javni poziv za prijavu projekata za KAkvart za 2025. godinu otvoren je danas i traje 11. listopada, najavljeno je u gradskoj upravi.

Voditeljica Odsjeka za mjesnu samoupravu, Snježana Cindrić je istaknula da je KAkvart jedinstveni program u Hrvatskoj koji Grad Karlovac provodi od 2016. godine i u kojem je niz partner Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.

-Od tada su u gradskim četvrtima i mjesnim odborima realizirana 182 projekta, ukupne vrijednosti nešto više od 812 tisuća eura, a kad tome pridodamo još volonterski rad naših vijećnika i građana koji se uključuju u realizaciju projekata, onda je ta vrijednost puno veća, rekla je Cindrić i dodala da je u povećan je iznos za program KAkvart.

-Sto tisuća eura je na raspolaganju, što je nešto više nego prošle godine. Sredstva su predviđena za komunalne i društvene projekte, a prijave se podnose putem  SOM aplikacije. U srijedu, 2. listopada, u Velikoj vijećnici s početkom u 18 sati za predsjednike gradskih četvrti i mjesnih odbora bit će održana radionica, kako bi im olakšali podnošenje prijava njihovih projekata. Isto tako, mogu doći na konzultacije  u ured Odsjeka za mjesnu samoupravu, a posebno ćemo u četvrtak, 3. listopada biti ovdje za njih do 18 sati jer znamo da su to ljudi koji volontiraju, imaju svoje svakodnevne obaveze, dodala je Cindrić.

Menadžerica korporativnih poslova u Heinekenu Hrvatska, Ljudmila Bratko Gašpić je zahvalila Gradu na suradnji i naglasila da veseli ponovo sudjelovanje u KAkvartu.

-Zahvaljujući realiziranim projektima unutar KAkvarta naš Karlovac iz godine u godinu postaje ugodnije, ljepše i održivije mjesto za život i rad. Zahvaljujući našim sugrađanima volonterima i njihovom radu, trudu i predanosti zaista možemo vidjeti te pomake i želim im u naše ime zahvaliti. Ako se prisjetimo prošle godine kroz KAkvart je financirano 20 projekata, osam je društvenih, a 12 komunalnih i vidjeli smo zaista zanimljive projekte. Uvjereni smo da će i ove godine doći prijedlozi zaista kvalitetne projekate, rekla Bratko Gašpić.

Zaključno je zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić istaknula da je natječaj namijenjen ljudima da u svojim sredinama realiziraju što im je najpotrebnije u čemu Gradu osam godina pomaže Heineken Hrvatska na čemu im zahvaljuje.

-Ovdje se radi o malim projektima, bilo da su komunalni ili društveni, ali koji puno znače ljudima u pojedinoj gradskoj četvrti i mjesnom odboru. Veseli me da je prošle godine, a vjerujem da će biti i ove, puno društvenih projekata. Tu se jako očituje volonterizam. Obilježavanje svih tih obljetnica ne bi bilo moguće u toj mjeri, što je očuvanje tradicije i kulture pojedinih mjesnih odbora, da nema KAkvarta. Pozivam još jednom sve koji će prijaviti svoje projekte da dođu na edukaciju, da se obrate u Odsjek mjesne samouprave sa bilo kojim pitanjem. Tu smo za njih, poručila je Fočić

Objava rezultata javnog poziva bit će krajem listopada, a u realizacija može krenuti već početkom 2025. godine dok svi projekti moraju biti završeni do 30. studenog.