Karlovačka županija i Zavod za javno zdravstvo

Velik odaziv građana na javnozdravstvenu akciju povodom Svjetskog dana srca

VIŠE IZ RUBRIKE

Građani vode brigu o svom zdravlju

Građani do 12 sati ispred trgovačkog centra Super Konzum u Novom Centru mogu izmjeriti šećer u krvi, kolesterol i tlak te dobiti savjete od kardiologa i ostalih stručnjaka

Da Karlovčani vode brigu o svom zdravlju svjedoči današnja javnozdravstvena akcija u povodu Svjetskog dana srca kojoj se odazvao veliki broj naših sugrađana. Organizatori su Karlovačka županija i županijski Zavod za javno zdravstvo. Uz njih sudjeluju i županijski Zavod za hitnu medicinu , SUVAG, Ustanova za zdravstvenu njegu u kući Karlovac, Patronaža karlovačkog Doma zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, Ljekarne Karlovac i Medicinska škola.

-Okupili smo se ovdje da osvijestimo ljude koliko je bitno voditi računa o svom zdravlju, s fokusom na zdravlje srca. Zadovoljni smo budući da se okupio veliki broj ljudi, rekao nam je  voditelj Tima za javno zdravstvo u Zavodu za javno zdravstvo dr. Davor Plažanin

Bolesti krvožilnog sustava vodeći su uzročnik smrti kako u svijetu  i Hrvatskoj ,tako i u Karlovačkoj županiji, dodaje. Dr. Plažanin.

-Bolesti srca i krvožilnog sustava uzrok su smrtnosti u čak 40 posto slučajeva. Stoga i preporučujem da treba voditi zdravi život, voditi računa  o pravilnoj prehrani, imati adekvatnu tjelesnu aktivnost, prestati pušiti i u biti kontrolirati se.

Govoreći o cilju današnje javnozdravstvene akcije povodom Svjetskog dana srca, županijska pročelnica za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević nam je pak izjavila.

-Cilj ove akcije, ali i svih onih koje organizira Karlovačka županija sa Zavodom za javno zdravstvo je zapravo osvješćivanje ljudi što mogu učiniti kako bi poboljšali svoje zdravlje.

Građani do 12 sati ispred trgovačkog centra Super Konzum u Novom Centru mogu izmjeriti šećer u krvi, kolesterol i tlak te dobiti savjete od kardiologa i ostalih stručnjaka.