Od vikenda hladnije

Južina i toplo vrijeme sutra i u petak, u subotu pad temperature

VIŠE IZ RUBRIKE

Prognoza

VREMENSKA SLIKA: Krajem prošlog tjedna se vremenska situacija polako popravila, a temperatura se vratila na ugodnije brojke. U ovom tjednu bilo je nekoliko lijepih i ugodnih dana, tako će biti još u četvrtak i petak uz puno topline i južinu. Od subote nam dolazi hladniji zrak pa će se temperatura zraka sniziti za 7-10 stupnjeva u odnosu na petak. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

VREMENSKA PROGNOZA: Za četvrtak prognoziramo uglavnom suho i djelomično sunčano vrijeme. Ujutro mjestimična kratkotrajna magla uz temperaturu od 12 do 15°C, a dnevna će uz dosta jak jugozapadni vjetar doći na 25 stupnjeva.

Južina će potrajati i veći dio petka, kao i djelomično sunčano vrijeme. Kako se dan bliži kraju tako će uz sve više oblaka mjestimice biti kiše i pljuskova, najprije na zapadu županije u noći na subotu. Još uvijek toplo pa će petak možda biti najtopliji dan ovog tjedna s temperaturom između 26 i 28 Celzijevih stupnjeva, ali i povremeno jačim jugozapadnim vjetrom.

Pad temperature se očekuje u subotu. To će biti oblačniji i hladniji dan uz pojačan sjeverni vjetar i mjestimičnu kišu. Vjerojatno neće padati cijeli dan, ali dio dana hoće. Temperatura zraka će cijeli dan biti između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Nakon te promjene, čini se da bi u nedjelju i početkom sljedećeg tjedna vrijeme opet bilo povoljnije i stabilnije. Doduše, jutra će biti dosta hladna, mjestimice i maglovita. Dnevna temperatura ići će pomalo preko 15°C. Uglavnom će biti suho i djelomično sunčano, a nova kiša mogla bi stići tamo negdje oko četvrtka.

Podsjećamo da je dobro redovito pratiti prognozu na Twitteru i našoj Facebook stranici „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov 25.9.2024.)