Međunarodna biciklistička utrka Cro Race

U Karlovačkoj županiji, 5. listopada vozi se peta etapa, duga 167 km

VIŠE IZ RUBRIKE

Deveto izdanje utrke međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 1. do 6. listopada.  Kao i prethodnih godina vozi se šest etapa. Peta se etapa vozi u Karlovačkoj županiji 5. listopada  i to je prvi put u povijesti utrke da se vozi kružna etapa unutar granica jedne županije, kako je najavljeno danas.

Na ovogodišnjem CRO Race-u sudjeluje 20 profesionalnih ekipa iz cijelog svijeta i od toga šest ekipa s najvišom svjetskom biciklističkom licencom, odnosno radi se o ekipama koje imaju obavezu nastupati na Giro d'Italia, Tour de France-u i Vuelta a España. Sudjeluje i najbolja ekipa na svijetu, ekipa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

-Ovo jest vrhunski sportski događaj, međutim, on ima jednu svoju dodanu vrijednost. Ta dodana vrijednost je promocija Republike Hrvatske i njezinih destinacija. Tako će i Karlovačka županija biti u fokusu 190 televizijskih kuća koje će prenositi ovu utrku u različitim formatima, a u live prijenosu preko 140 država u svijetu gledat će preko dva sata televizijskog prijenosa iz Karlovačke županije grada Karlovca i grada Ozlja, rekao je direktor utrke Vladimir Miholjević.

Pozvao je građane da u što većem broju poprate ovaj događaj, na startu u Ozlju te na cilju u Karlovcu.

-Bit će bogati program ne samo za odrasle, ne samo za ljubitelje profesionalnog biciklizma, nego i za djecu. Ovdje će biti šesta etapa petog izdanja Kids CRO Race-a, znači virtualno realne biciklističke utrke koja će na ciljnoj lokaciji okupiti oko stotinjak djece karlovačkih škola s kojima smo u kontaktu i koji će se natjecati u dvije dobne i dvije spolne kategorije. Znači djeca devet, 10, 11 godina     

Start pete etape bit će na Trgu braće Radić u Ozlju, gdje je lani bio cilj etape Vodice – Ozlja, kako je podsjetila gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak.

-Pozvala bih sve da 5. listopada na startu u Ozlju da zajedno podržimo poznate svjetske bicikliste, ali i da pošaljemo ljepšu sliku u svijet iz našeg Ozlja i Karlovačke županije, poručila je ozaljska gradonačelnica.

Cilj etape je na karlovačkom Korzu, odnosno na križanju s Radićevom ulicom pa je i karlovački gradonačelnik i saborski zastupnik, Damir Mandić također pozvao građane na da u što većem broju poprate ovaj veliki sportski događaj.

-Karlovac je grad bicikliranja i biciklizma, ovog amaterskog što najviše svjedočimo prilikom naše Prvosvibanjske biciklijade, a ovaj put smo se uključili u podršku ovakvom jednom svjetskom natjecanju da promoviramo i onaj sportski dio, kazao je Mandić.

Županica Martina Furdek Hajdin je istaknula da se s nestrpljenjem očekuje 5. listopada, kad se vozi peta etapa utrke kroz Karlovačku županiju, a kako je rekao predstavnik organizatora želja je bila ovom etapom povezati četiri rijeke.

-Spomenuli smo četiri rijeke, ali tu su i naši stari gradovi upravo na dionicama kojima će se voziti; četiri grada i devet općina su u ovoj etapi, 160 kilometara je dugačka i zaista će biti prekrasna razglednica koju ćemo poslati u svijet, rekla je županica.

Trasa i satnica su u nastavku: