Memorijalni ultramaraton Karlovac - Sošice za heroja Domovinskog rata

Maratonci iz Karlovca, Zagreba, Dvora i Širokog Brijega trče u spomen na Miroslava Perisa

VIŠE IZ RUBRIKE

Sedamnaest maratonaca krenulo je jutros ispred OŠ Banija prema Sošicama čime će obilježiti 31. godišnjicu pogibije pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Miroslava Perisa. Podsjetimo. Peris je bio učenik škole Banije, a podrijetlom je sa Žumberka, odnosno iz Sošica.

Organizator memorijalnog 7. ultramarotona je Udruga Specijalne jedinice policije „Grom“ PU karlovačke i Osnovna škola Banija gdje su kod spomen ploče Perisu zapaljene svijeće.

Jedan od organizatora maratona Nikica Vrabac kazao je da će i ove godine maratonci trčati i voziti bicikle trasom Karlovac-Zorkovac-Krašić-Sošice. Kao i ranijih godina maratonu su se osim Karlovčana priključili i maratonci iz drugih klubova, iz kluba maratonaca iz Dvora „Heroji ne umiru“ pridružili su se otac i sin, ima i sudionika iz Zagreba te iz Širokog Brijega iz Hercegovine.

Maratonce su i ovog puta ispratili članovi obitelji Miroslava Perisa, supruga Snježana te brat Milan sa suprugom Zoricom.  U ime gradske uprave ispratio je predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić. Napomenuo je da se današnji maraton poklopio sa Međunarodnim danom mira.

-Grad Karlovac s velikim pijetetom njeguje tradicije iz Domovinskog rata. Danas smo ovdje u spomen na našeg hrvatskog heroja Miroslava Perisa koji je svojim životom platio slobodu i suverenitet Hrvatske. S velikim poštovanjem prisjećamo se svih tih trenutaka i ljudi koji su doprinijeli našoj slobodi, poručio je među ostalim Svetić.