SuperSport Druga nogometna liga

Pobjednički niz nogometaša "Karlovca 1919", treća pobjeda zaredom

VIŠE IZ RUBRIKE

Pobjeda

"Karlovac 1919" - "Jadran Luka Ploče" 1:0

Nogometaši "Karlovca 1919" pobijedili su danas na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" u petom kolu SuperSport Druge nogometne lige momčad "Jadrana Luka Ploče" s 1:0. Nakon prvog poluvremena karlovački nogometaši vodili su s 1:0. Karlovčani su imali inicijativu od početka susreta, bilo je i dobrih akcija, ali bez pravih prilika. U 23. minuti Vlatko Martinović glavom je pucao preko gola. Lijepa prilika za domaću momčad u 28. minuti, Lovro Stanić izbio je sam pred gostujućeg vratara Luku Pršlju, koji je obranio njegov udarac. Nakon gužve pred gostujućim vratima u 32. minuti lopta se odbila do Lovre Stanića, opet bez realizacije. U 37. minuti Zvonko Pamić izveo je slobodan udarac s lijeve strane, ali nitko od karlovačkih nogometaša nije uspio ubaciti loptu u mrežu. U 43. minuti "Karlovac 1919" poveo je 1:0 pogotkom Zvonka Pamića iz kaznenog udarca, prije toga srušen je Mateo Barać u gostujućem kaznenom prostoru. Tako se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. Drugo poluvrijeme krenulo je lijepim napadom domaće momčadi, ali je Vlatko Martinović bio neprecizan. Uzvratili su gosti, nakon kornera jedan gostujući igrač puca glavom pored gola. Vlatko Martinović u 50. minuti izbio je sam pred gostujućeg vratara, ali je komplicirao i ništa od pogotka. Minutu kasnije dobar prodor Matea Baraća, ali bez realizacije. U 59. minuti odličan udarac Matea Baraća s 25 metara pod samu gredu, ali je vratar Luka Pršlja odlično obranio. Lovro Stanić u 62. minuti pucao je malo iznad gola. U 75. minuti zbog drugog žutog kartona igru je napustio Goran Šujić iz gostujuće momčadi. Odličan prodor Vlatka Martinovića u 79. minuti, ali bez pogotka. David Ereiz bio je u dobroj prilici u 90. minuti, ali bez realizacije. Na kraju zaslužena pobjeda karlovačke momčadi s 1:0 i to treća pobjeda u nizu. Mateo Barać izborio je kazneni udarac, a nakon utakmice izrazio je zadovoljstvo zbog osvojenih bodova.

-Pa, očekivali smo tvrdu utakmicu, znali smo da je to dalmatinska momčad, a sve dalmatinske momčadi su tvrde, čvrste ekipe, ipak ja to znam, jer sam igrao tamo. Što se tiče moje zasluge za penal, nije bitno tko je tko je izborio penal, bitno je da smo mi zabili, da su tri boda tu i da nastavimo dalje u tom ritmu, kazao je Mateo Barać.

"Karlovac 1919" nastupio je u sljedećem sastavu: Todorović, Barać, Gabriel Stepinac, Šimunić (od 86. Rafael Stepinac), Paracki (od 62. Ereiz), Zavalić, Brekalo, Stanić (86. Vuko), Martinović (od 82. Kristaj), Pamić i Šalić. Nakon pet odigranih kola, Karlovčani imaju devet bodova, te su trenutno drugi na tablici. "Karlovac 1919" gostuje u subotu, 28. rujna u Puli u šestom kolu SuperSport Druge nogometne lige kod momčadi "Uljanika". Susret počinje u 16 sati.