Županica: Domitrović obmanjuje javnost

Županica oštro Domitroviću: Guglajte, opet guglajte...građani Ogulina najbolje vide kako gradonačelnik svojata i grad i svečanu sjednicu. Sve je NJEGOVO.

VIŠE IZ RUBRIKE

Nakon reagiranja ogulinskog gradonačelnika očekivano stiže i odgovor županice Martine Furdek Hajdin, a sve kako navodi radi radi točnog informiranja javnosti o događajima na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana grada Ogulina i nakon nje

Svečanoj sjednici prisustvovala je zamjenica Vesna Hajsan Dolinar, kao izaslanica županice, ali i kao izaslanica predsjednika Vlade RH. Budući da nije dobila priliku govoriti na svečanoj sjednici, građanima Ogulina iz Ureda županice naknadno je putem medija upućena čestitka.
Nakon toga gradonačelnik izriče prvu laž i kaže:
„Ove godine je Vesna Hajsan Dolinar bila izaslanica premijera. Prilikom pripreme sjednice kontaktiraju se i Vlada, i Sabor i Ured predsjednika i traži se od njih informacija da li žele govoriti. Iz Vlade su to demantirali i rekli su da ne žele.“ (OG PORTAL, 15.9.2024. „Domitrović: Iz Vlade nisu izrazili želju da govori Vesna Hajsan Dolinar“.)
Demantiramo u istom mediju:
„Gradonačelnik nije rekao istinu. U komunikaciji s Uredom premijera RH i Uredom glasnogovornika Vlade RH nedvojbeno nam je potvrđeno da iz Vlade tako nešto nije rečeno. Uostalom, to bi bilo suprotno svim pravilima i običajima protokola.“ (OG portal, 16.9.2024. „Još jedna reakcija iz Karlovačke županije“)
I sada gradonačelnik u svom podužem priopćenju izriče cijeli niz laži.
1. Nije točno da se županica „nije udostojala“ doći niti na jednu svečanu sjednicu održanu povodom Dana grada Ogulina. Provjerite. Ako nemate u vlastitim materijalima, guglajte.
2. Nije točno da županica dolazi u Ogulin samo na stranačke aktivnosti. To jako dobro znaju sportaši, lovci, planinari, branitelji, djeca, mladi. Opet – guglajte.
3. Još jednom – nije točno da je netko iz Vlade rekao da ne želi da zamjenica županice, kao izaslanica Predsjednika Vlade, govori na svečanoj sjednici. Zapravo, prilažete dopis Karlovačke županije, kojim Vam mi prosljeđujemo odluku iz Ureda glasnogovornika Vlade o imenovanju zamjenice županice izaslanicom predsjednika Vlade.
Za ovo Vam guglanje ne može pomoći.
Jer svjesno obmanjujete javnost i pokušavate se izvući nakon, vjerojatno uviđate i sami, pogrešne odluke da izaslanici županice i predsjednika Vlade ne date riječ na svečanoj sjednici.
I za kraj, zahvaljujem gradonačelniku što je objavio nekoliko godina stare SMS poruke. Iz njih građani Ogulina najbolje vide kako gradonačelnik svojata i grad i svečanu sjednicu. Sve je NJEGOVO.