Aquatika

Aquatika prva u Hrvatskoj dobitnica prestižnog Green Destinations certifikata

VIŠE IZ RUBRIKE

Gold Level 2

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac dobitnica je prestižnog Good Travel Seal Level 2 Gold certifikata, čime je postala postala je prva i jedina ustanova u Hrvatskoj s ovim vrijednim priznanjem.

Certifikat je dodijeljen u sklopu Green Destinations programa koji potvrđuje iznimne rezultate u kontinuiranom održivom poslovanju i očuvanju okoliša te ujedno predstavlja značajan iskorak u jačanju konkurentnosti Aquatike na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu.

Green Destinations program namijenjen je pružateljima usluga u turizmu koji se zalažu za odgovorno poslovanje, ravnotežu između ekonomskog razvoja, brige za okoliš, lokalnu zajednicu i kulturnu baštinu. Good Travel Seal certifikat nosi brojne prednosti, među kojima se posebno ističu:

Potvrda odgovornog poslovanja i ostvarivanja balansa između ekonomskog rasta i očuvanja okoliša, lokalne zajednice te kulturne baštine, čime Aquatika jača svoju dugoročnu održivost i unaprjeđuje poziciju među turističkim destinacijama.

Smanjenje operativnih troškova, odnosno mogućnost optimizacije troškova, smanjenja negativnih emisija, otpada i korištenja obnovljivih izvora energije, što izravno utječe na učinkovitost poslovanja.

Povećanje konkurentnosti i vidljivosti, s obzirom da Good Travel Seal certifikat Aquatiku izdvaja među ostalim objektima, posebno na platformama poput Good Travel Guide i Booking.com, te predstavlja dodanu vrijednost za sve turiste koji cijene održivost i odgovorno poslovanje.

Aquatika je u zahtjevnom procesu dobivanja certifikata ostvarila stopostotne rezultate u 7 od 10 ocjenjivanih područja. To je drugi najbolji rezultat među svim pružateljima usluga u turizmu u zemlji i još jedan dokaz predanosti i zalaganju ove jedinstvene ustanove u radu na održivosti.

"Stjecanje ovog certifikata potvrda je naše predanosti očuvanju prirodnih resursa i održivom razvoju i nagrada za sve koji bez prestanka brinu o zadovoljavanju visokih kriterija u održivom poslovanju. Ujedno, ovo priznanje pokazuje da Aquatika neprestano traži načine kako poboljšati svoje poslovanje i pozitivno utjecati na okoliš i lokalnu zajednicu," izjavila je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Aquatike.

Više od 20 pružatelja usluga u turizmu u Hrvatskoj posjeduje Good Travel Seal certifikat, a Aquatika je postala pionir među njima s certifikatom Gold Level 2, čime je dodatno potvrdila svoj status vodeće ekološke destinacije.