Aquatika

Izradite naj hranilicu za ptice!

VIŠE IZ RUBRIKE

Kreativni natječaj

Aquatika poziva na kreativni natječaj u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja: Izradite NAJ hranilicu za ptice!

Povodom Europskog tjedna održivog razvoja, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, organizira poseban kreativni natječaj za sve vrtiće i škole (predškolske skupine i niže razrede osnovne škole). Cilj ovog natječaja je potaknuti djecu na promišljanje o očuvanju prirode te ih kroz kreativnu aktivnost motivirati da postanu mali čuvari okoliša.

Zadatak: Izradite hranilicu za ptice koristeći maštu i materijale koji su dostupni, a mogu biti reciklirani ili ekološki prihvatljivi. Fotografiju gotove hranilice objavite u komentarima na Facebook stranici Aquatike (https://www.facebook.com/aquatikakarlovac/) u periodu od 18. rujna do 8. listopada 2024.

Stručni žiri: Naš tim stručnjaka iz područja ekologije i zaštite okoliša ocjenjivat će hranilice prema kreativnosti, funkcionalnosti i korištenju održivih materijala. Pobjednici će biti objavljeni 4. listopada 2024., a najbolji radovi osvojit će vrijedne nagrade.

Nagrade za TOP tri hranilice:

1. nagrada: Besplatan posjet akvariju za cijelu grupu + stručno vođenje + edukativna radionica po izboru

2. nagrada: Besplatan posjet akvariju za cijelu grupu + stručno vođenje

3. nagrada: Besplatna edukativna radionica za cijelu grupu po izboru (https://www.aquariumkarlovac.com/ponuda-za-skole/)

Ovaj natječaj je izvrstan način da djeca kroz igru i kreativnost nauče o važnosti očuvanja prirode, kao i ulozi koju ptice igraju u ekosustavima. Izrada hranilice je simboličan korak kojim se djeca mogu povezati s prirodom i razvijati svijest o održivom razvoju.

Pozivamo sve vrtiće i škole da se uključe i sudjeluju u ovom ekološkom izazovu! Zajedno možemo educirati mlade generacije i pridonijeti očuvanju našeg prirodnog bogatstva.

Za više informacija o natječaju, uvjetima i nagradama posjetite našu web stranicu (www.aquariumkarlovac.com) ili pratite Aquatika – slatkovodni akvarij na društvenim mrežama:

FB https://www.facebook.com/aquatikakarlovac/,

IG https://www.instagram.com/aquatika_slatkovodniakvarij/).