Grad Karlovac

Karlovačkim studentima i u novoj akademskoj godini Grad sufinancira prijevoz vlakom

VIŠE IZ RUBRIKE

Pilot projekt

Karlovački studenti i u novoj će akademskoj godini vlakom moći putovati besplatno: Grad će im sufinancirati prijevoz željeznicom.

Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovitim studentima s prebivalištem na području grada Karlovca za 2024./2025.godinu objavljen je jučer i ostaje otvoren do 1. listopada.

Odnosi se to na sufinanciranje prijevoza redovitih studenata na redovnim linijama javnog prijevoza željeznicom (polazno ili odredišno mjesto  na području grada Karlovca) u okviru realizacije Pilot projekta povoljnijeg prijevoza redovnih studenata (Zaključak Vlade RH od 27. rujna 2023.) i  temeljem Programa za djecu i mlade (Glasnik Grada Karlovca 23/23, 12/24).

Pilot projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Putničke blagajne prijevoznika ispostavljat će sufinancirane prijevozne karte na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koji studenti kupuju o svome trošku temeljem potvrde/popisa koje im dostavi Grad Karlovac.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova javnog prijevoza prijavitelj treba imati prebivalište na području Grada Karlovca, što se dokazuje potvrdom iz sustava e-Građani (ukoliko student nema pristup sustavu e-Građani, Grad Karlovac će temeljem potpisane privole studenta provjeriti podatak iz Evidencija MUP-a  isključivo u svrhu ostvarivanja prava na sufinanciranje prijevoza), te biti redovan student stručnog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog  sveučilišnog studija, što  dokazuje potvrdom obrazovne ustanove o redovitom upisu  u akademsku 2024./2025. godinu.

Dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na adresu elektroničke pošte: prijevoz.studenti@karlovac.hr

Prijavitelj se na Javni poziv prijavljuje isključivo kroz aplikaciju SOM natječaji. Tehnička podrška u slučaju problema pri registraciji u sustavu i tehničkih poteškoća prilikom ispunjavanja i podnošenja e-prijava moguća je na: podrska@som-system.com.

Studenti koji ostvaruju pravo dobit će potvrdu nadležnog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, temeljem koje na nekoj od blagajni HŽ-a mogu dobiti pokaz.

Lani je 520 studenata zatražilo potvrdu, za što je Grad izdvojio 50.000 eura.