31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Uzgajivači ovaca obitelj Mihalić i Mario Frketić svojim kolekcijama ličke pramenke ostvarili zapažene rezultate u Gudovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Proteklog vikenda na sajamskom prostoru Gudovac kod Bjelovara održan je 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, središnje mjesto okupljana prvenstveno poljoprivrednika i najvažnijih distributera poljoprivredne opreme, ali i ostalih gospodarstvenika i obrtnika poljoprivredi srodnih djelatnosti. Tako je oko 400 izlagača iz desetak zemalja izlagalo opremu za poljoprivredu, šumarstvo i grijanje. 

U sklopu sajma, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, održana je i 31. državna stočarska izložba gdje je oko 180 izlagača iz 17 županija predstavilo preko 400 grla domaćih životinja, goveda, konja, peradi, ovaca i koza. 

Predstavljajući Karlovačku županiju i područni ured Karlovac Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu(HAPIH), u ovčarskom dijelu izložbe sudjelovali su uzgajivači ovaca obitelj Mihalić iz Ladvenjka i Mario Frketić iz Bukovja Netretićkog te su sa svojim kolekcijama ličke pramenke ostvarili zapažene rezultate. U kategoriji hrvatskih izvornih pasmina ovaca obitelj Mihalić nagrađena je za prvoplasiranog i dugoplasiranog ovna te za trećeplasiranu kolekciju ženskih rasplodnih grla, dok je Mario Frketić nagrađen za drugoplasiranu kolekciju ženskih rasplodnih grla, a njegov ovan proglašen je šampionskim grlom hrvatskih izvornih pasmina ovaca. 

Ovim rezultatima nastavljaju se kontinuirani uspjesi uzgajivača ovaca Karlovačke županije na državnim stočarskim izložbama u sklopu sajma u Gudovcu, a samim time i lijepa promocija naše lokalne zajednice i poljoprivrede u njoj.