Zorin dom

Zorin dom uz čak šest premijera ulazi u novu kazališnu sezonu

VIŠE IZ RUBRIKE

Za sve uzraste

Danas je predstavljena predstojeća kazališna sezona 2024./2025. Gradskog kazališta Zorin dom.

-Kao i do sada, tako ćemo i dalje ići s našim repriznim predstavama u kazališnoj sezoni 2024./2025. Prije svega tu izdvajam predstave poput naše hit predstave, mjuzikla "Pepeljuga", zatim "Petar i vuk" koja je u prošloj sezoni doživjela veliki uspjeh i ono što ostaje su nove predstave koje smo pripremili za novu sezonu, izjavio je ravnatelj Zorin doma, Milivoj Juras.

Radi se o šest premijera, a to su „Tesla projekt“, „Zlogrba“, „Kamo se ide kad se odlazi“, Pir malograđana“, „Čudesna šuma“, zatim "Putar i parizer" Jerka Mihaljevića i o obnovi predstave „Grane smo na vjetru“ u režiji Peđe Gvozdića.

Premijera plesne predstave Tesla projekt, Karlovačke plesne reprezentacije bit će održana 20. rujna, a odmah drugi dan bit će repriza. Kako je pojasnio redatelj Goran Koprenica, radi se o predstavi o životu Nikole Tesle čija pretpremijera je bila u srpnju.

-S obzirom da plesnih predstava ima malo i rijetke su, a zaista smo se potrudili da bude atraktivna, kvalitetna i zanimljiva,  pozivam sve da dođu u što većem broju, poručio je između ostalog Koprenica.

Martina Maričić, voditeljica Baletnog studija Zorin doma rekla je kako su oni svoju plesnu sezonu već započeli gostovanjem u Ivancu s predstavom „Vuk i sedam kozlića“.

-Nastavljamo s predstavom „Maca papučarica“, a nova predstava „Čudesna šuma“ Sunčane Škrinjarić je kombinacija lutkarsko plesne predstave, naglasila je Maričić.

Autorski tim glazbe su Maja i Boris Kolarić, za scenografiju je zadužena Ria Trdin, za izradu lutki Lovorka Trdin, a za kostime Morana Petrović.

U novoj sezoni bit će izvedena i nova predstava Zlogrba. Redateljica Lovorka Trdin, rekla je kako se radi o predstavi nastaloj prema bajci Rie trdin, njene majke koju je napisala kada je imala četiri godine. Premijera će biti 26. rujna.

-Nadam se da ćete doći u što većem broju i da će predstava biti jako uspješna, kazala je Lovorka Trdin.

Aida Bukvić, redateljica predstave „Kamo se ide kad se odlazi“ kazala je kako se radi o suvremenom tekstu Nikoline Rafaj i kako je  dobitnik nagrade „Marin Držić“.

-To je tekst koji na jedan vrlo poetičan, pa čak i na začudan način tematizira bijeg od burnouta i iscrpljenosti suvremenog života, navela je između ostalog Bukvić.

Helena Petković u ovoj sezoni režirat će predstavu „Pir malograđana“ Bertola Brechta.

-Radi se o tekstu koji je društvena satira, a spada u Brechtove rane, mladalačke tekstove. Također je riječ o komediji koja je pravi bombončić za glumce, ali i redatelja, Bit će prilike vidjeti glumce u izuzetno zanimljivim ulogama, najavila je Petković.

Gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je cijeloj ekipi Zorin doma na čelu s ravnateljem Jurasom na prošloj kazališnoj sezoni istaknuvši kako su odradili dobar posao.

-Karlovac ima svoju kazališnu publiku u svim uzrastima i ova ponuda mislim da je dobra za sve nas u Karlovcu, istaknuo je Mandić naglasivši kako je bitno i da "Karlovac bude vidljiv i iza naplatnih kućica, a što ćete vi svojim predstavama i učiniti".