Promocija prigodnog poštanskog žiga i prigodne dopisnice

U spomen na utrku Svjetskog prvenstva u motocrossu, koja je održana prije pedeset godina

VIŠE IZ RUBRIKE

Motocross

Pedesete godina od održanog Svjetskog prvenstva u motocrossu u Karlovcu  na Dubovcu 19. svibnja 1974.

U prostoru tvrtke Auto Hrvatska Automobili u Karlovcu danas je održana promocija prigodnog poštanskog žiga i prigodne dopisnice povodom pedesete obljetnice od održanog Svjetskog prvenstva u motocrossu u Karlovcu  na Dubovcu 19. svibnja 1974. godine. Zanimljivo je da je pokrovitelj utrke bila Auto Hrvatska. Promociji su prisustvovali u ime tvrtke Auto Hrvatska Automobili Karlovac direktor postprodaje Vjekoslav Stubljar, glavni tajnik Zajednice sportova Karlovačke županije Domagoj Primužak, predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća Marin Svetić i pokretač ovog projekta Ivan Lafter. Moderator je bio televizijski sportski komentator Karlovčanin Slavko Cvitković, a svečanosti je prisustvovao i Željko Zorić, koji je bio najmlađi vozač u utrci. Promocija je održana u sklopu obilježavanja stote obljetnice motociklizma u Hrvatskoj i stote obljetnice Hrvatskog motociklističkog saveza. U ime domaćina tvrtke Auto Hrvatska Automobili Karlovac prisutne je pozdravio direktor postprodaje Vjekoslav Stubljar.

-U Karlovcu je ova 2024. godina u sportskom smislu, u smislu događanja i u poslovnom smislu u znaku obljetnica. S ozirom da slavimo 40 godina Dana piva, 60 godina od gostovanja NBA selekcije u Šancu i deset godina suradnje ovdje u Karlovcu s brendom VW. Suživot Auto Hrvatske i grada Karlovca traje puno desetljeća, rekao je Vjekoslav Stubljar.

U ime Karlovačke županije i Zajednice sportova Karlovačke županije nazočne je pozdravio glavni tajnik Zajednice sportova Karlovačke županije Domagoj Primužak.

-Drago mi je da smo ovdje i da se radi o jednom sportu koji nije loptački i ekipni sport. Radi se o motocrossu i dobroj tradiciji koja traje već pedeset godina. Mi kao Zajednica sportova i Karlovačka županija potičemo sve sportove, a posebno su zanimljivi ovakvi sportovi, posebno kada znamo koliko sredstava treba sportašima i roditeljima, istaknuo je Domagoj Primužak.

Predsjednik karlovačkog Gradskog vijeća Marin Svetić obratio se u ime Grada Karlovca i saborskog zastupnika i karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića.

-Velika je tradicija motocrossa u našem gradu, što se tiče motocross staze u Logorištu Grad Karlovac će pomoći koliko može, kao i što pomaže. Naravno, mi smo uvijek uz naše motocikliste, imamo i perivoj u spomen na našeg Leonarda Lenu Šoštarića, koji smo otvorili prije dvije godine, tamo je info ploča koja govori o legendarnom Leni, napomenuo je Marin Svetić.

Nešto više o prigodnom poštanskom žigu i prigodnoj dopisnici rekao je pokretač projekta poznati sportski djelatnik Ivan Lafter.

-Poštanski žig je u pošti, koja ga neda van. Žig ima obilježje Starog grada Dubovca, tu je i motociklist. Na dopisnici je slika s utrke na kojoj se vide Leno Šoštarić i Željko Zorić, koji danas tu s nama, a tada je bio najmlađi vozač u utrci. Na dopisnici je i fotografija na kojoj se vidi koliko je ljudi bilo oko Starog grada Dubovca za vrijeme utrke, negdje oko dvadeset tisuća, rekao je Ivan Lafter.