PU karlovačka

Krađe, prometna s teško ozlijeđenom osobom, dragovoljna predaja oružja

VIŠE IZ RUBRIKE

Iz policijske bilježnice

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja

Dvije krađe, prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla i jedna dragovoljna predaja streljiva, izdvojeni su događaji o kojima je u jutrošnjem javljanju za naš Radio izvijestila voditeljica smjene u OKC-u PU karlovačke Irena Matanić.

 -U Gradskoj četvrti Banija u Karlovcu  u prodajnom prostoru,  jučer je nepoznati počinitelj 68-godišnjakinji iz torbice otuđio novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja. Jučer u Policijskoj postaji Ozalj zaprimljena je prijava 68-godišnje, državljanke Slovenije, da je dana 11. kolovoza  na području grada  Ozlja, na otvorenom prostoru nepoznati počinitelj iz torbice otuđio mobilni telefon. Materijalna šteta je veća od 150 eura, rekla je Matanić te iznijela detalje prometne nesreće u kojoj je teško  ozlijeđen vozač motocikla.

-Jučer u 08.25 sati u Karlovcu, na autocesti A-1, 35 km u smjeru juga, dogodila se prometna nesreća. Motociklom austrijskih nacionalnih oznaka bez korištenja zaštitne kacige na glavi, upravljao je 67-godišnji državljanin Austrije, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je u jednom trenutku skrenuo u lijevo i udario u središnju metalnu ogradu, pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Vozaču će biti izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Jučer je u Karlovcu građanin policijskim službenicima dragovoljno predao 302 komada različitog streljiva.

Podsjetila je građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

-O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, poručila je Matanić.