Grad Karlovac

Novi vrtić u Rečici uskoro će biti spreman za naše najmlađe sugrađane

VIŠE IZ RUBRIKE

Uskoro se otvara!

Svoje mjesto u vrtiću će naći 50-ak mališana koji će zasigurno uživati u igri i druženju

Novoizgrađeni vrtić u Rečici uskoro će biti spreman za naše najmlađe sugrađane. Svoje mjesto tamo će naći 50-ak mališana koji će zasigurno uživati u igri i druženju.  Kako izgleda i je li sve spremno za početak pedagoške godine danas je provjerio i gradonačelnik Damir Mandić.
Novi vrtić je prizemnica, s tri dnevna boravka – za dvije jasličke i jednu vrtićku grupu,  imat će zajednički višenamjenski prostor, sanitarne čvorove, distribucijsku kuhinju, spremišta. Površina zemljišta pod građevinom je 565 m2, dok neto podna površina zatvorenih prostorija iznosi 395,72 m2, a otvorenih površina 113,53 m2.
Preostali dio terena će biti uređen kao zelena površina s dječjim igralištem, te pristupna prometnica s parkiralištem od 20 parkirališnih mjesta, od kojih jedno za osobe s invaliditetom. Radovi i oprema vrijedni su 1,2 milijuna eura, od kojih je 544.694 iz NPOO-a, a ostatak sredstva Grada Karlovca. Izgradnjom ovog vrtića, rekonstrukcijom DV Hrnetić, i izgradnjom novog dječjeg vrtića na Luščiću, sva djeca predškolske dobi u Karlovcu, bez obzira jesu li im oba roditelja zaposlena ili ne, imat će mjesto u vrtiću.