Blagdan

Proslava Velike Gospe u Novigradu na Dobri

VIŠE IZ RUBRIKE

Uznesenje BDM

Proslavi blagdana prethodi trodnevica koja  počinje u ponedjeljak,12. kolovoza, misom u 19 sati, a nastavlja se u utorak i u srijedu

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri tradicionalno će i ove godine proslaviti  blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

Proslavi Velike Gospe, kako je to već uobičajeno, prethodi trodnevica koja  počinje u ponedjeljak,12. kolovoza, misom u 19 sati, a nastavlja se u utorak i u srijedu.

Predvodit će je postdiplomant na studiju crkvenog prava u Rimu velečasni Mario Dukić.

Svakog dana bit će moguća ispovijed, te će biti izložen Presveti Oltarski Sakrament uz klanjanje, molitvu i duhovne pjesme.

Na blagdan Velike Gospe u četvrtak svete mise bit će u 8, 11 i 18 sati.

Centralna proslava u četvrtak, 15. kolovoza,  započinje u 11 sati procesijom s kipom Gospe ispred spomenika, nastavlja se cestom oko cimitra, stepenicama do vanjskog oltara gdje će se slaviti svečana sv. misa.

Župe B1aženog Alojzija Stepinca  Švarča Duga Resa, Sv. Franje Ksaverskog te druge organiziraju pješačko hodočašćenje na proslavu Velike Gospe u Novigrad na Dobri.

Nakon centralne sv. mise u 11 sati počinje pučko veselje ispred župnog dvora i dobrotvorni koncert, a nastupaju Rečički Sokoli od 13 do 24 sata.