Hrvatski rukometni klub "Karlovac"

Stipe Smojver: Pregovaramo s još dva pojačanja, novi igrači moraju biti prevaga

VIŠE IZ RUBRIKE

Počele pripreme

U šest tjedana priprema bit će odigrano šest pripremnih utakmica

Rukometaši "Karlovca" počeli su danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu s pripremama za novu sezonu u Paket24 Premijer ligi. Najprije je u preuređenim prostorijama kluba održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena momčadi za novu sezonu. Predsjednik kluba Stipe Smojver istaknuo je da za vodstvo kluba ovog ljeta nema odmora.

-Radimo puno, doveli smo neke sponzore, dogovaramo još neke. Doveli smo novog vratara Marka Prpića, radimo i dalje na tome, pregovaramo s dva pojačanja. Novi igrači moraju biti prevaga, moraju biti kvalitetni. Ne želimo dovoditi igrače, koji nisu pojačanja. Moram pohvaliti rad svih ljudi u vodstvu kluba, zaista radimo sjajan posao. Kada smo preuzeli klub, bio je u rasulu, sada smo ga doveli u red, to je sada jedan stabilan klub, rekao je predsjednik Stipe Smojver.

Iz kluba je otišao Mateo Kajba, a iskusni Ivan Bačić zbog ozljede koljena neće igrati u novoj sezoni, ali ostaje uz klub. Trenerica Tatjana Rašić istaknula je da je do početka prvenstva ostalo šest tjedana, da će kompletne pripreme biti odrađene u Karlovcu i da će biti odigrano šest pripremnih utakmica.

-Krećemo u novu sezonu, pripreme ćemo odraditi u našem gradu, a bit će teške i izazovne, jer 80 posto igrača radi i morat ćemo kombinirati s jutarnjim i večernjim treninzima. Imali smo dogovorena dva turnira u Sloveniji, ali smo zbog termina morali odustati. Odigrat ćemo ukupno šest pripremnih utakmica. Došao nam je vratar Marko Prpić, dogovorili smo povratak Renata Milovca, ali on je ozlijedio koljeno, pa moramo vidjeti što će biti kada se oporavi. Bruno Horvat se oporavio, završio je s rehabilitacijom i počeo trenirati. Ivan Bačić bit će uz nas, lagano će trenirati, ali neće igrati. Imamo novog kondicijskog trenera, to je Dino Blažević, rekla je Tatjana Rašić.

Vratar Marko Prpić došao je u karlovački klub na posudbu iz "Sesveta" i veseli se novoj sezoni u kojoj se želi dokazati.

-Veselim se novoj sezoni, gdje će mi se dati prilika, nisam puno branio u prošloj sezoni. Vjerujem da ću ispuniti sva očekivanja. U rukometu sam šest godina i očekujem kvalitetnu sezonu. Nadam se da sezona neće biti stresna, vjerujem da će momčad napraviti iskorak, kazao je Marko Prpić.

Prvu pripremnu utakmicu odigrat će rukometaši "Karlovca" u utorak, 6. kolovoza od 19 sati u Sportskoj dvorani na Rakovcu s prvakom Kine momčadi "Jiangsu".