Grad Karlovac

Poziv za članove Savjeta mladih

VIŠE IZ RUBRIKE

Prijedlozi kandidata do 8. kolovoza

Članovi Savjeta mladih se biraju na trajanje mandata Gradskog vijeća koje ih je izabralo

Objavljen je ponovljeni Javni poziv za članove Savjeta mladih Grada Karlovca i ostaje otvoren do 8. kolovoza, do kada trebaju stići prijedlozi kandidata.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih, a osniva se s ciljem sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u gradu Karlovcu.

Članovi Savjeta mladih se biraju na trajanje mandata Gradskog vijeća koje ih je izabralo, pri čemu im mandat traje do dana stupanja na snagu odluke Vlade RH o raspuštanju predstavničkog tijela sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava.

Kandidati za članove Savjeta mladih mogu biti mlade osobe koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvom u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih trideset  godina života te  prebivalište ili boravište na području grada Karlovca.

Prijedlog kandidata podnosi se u roku dvadeset  dana od dana objave ponovljenog Javnog poziva na mrežnim stranicama Grada Karlovca, odnosno, najkasnije do 8. kolovoza.