Nogometni klub "Vojnić 95"

Senzacija u Vojniću, ugovor s "Vojnićem 95" potpisao bivši reprezentativac Nikola Pokrivač

VIŠE IZ RUBRIKE

Veliko pojačanje

Pripreme za novu sezonu počinju u ponedjeljak, 22. srpnja u 19 sati

U Vojniću vlada nogometna euforija, Nogometni klub "Vojnić 95" ući će značajno pojačan u povratničku sezonu u Četvrtoj nogometnoj ligi Središte. Došlo je nekoliko prinova, ali pravu senzaciju izazvala je vijest da je ugovor s klubom potpisao bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač.

Ovaj 38-godišnji nogometaš igrao je u karijeri, između ostalih, za zagrebački "Dinamo", "Monaco", austrijski "RB Salzburg", "Rijeku" i "Slaven Belupo". Imao je 15 nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, a nastupio na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. Trener "Vojnića ’95" Matija Mišić, koji je s Pokrivačem dobar prijatelj, želio ga je dovesti u klub još prošle godine, no prelazak nije realiziran, jer je "Vojnić 95" ispao iz Četvrte nogometne lige Središte. Bivši reprezentativac u prošloj sezoni igrao je za "Tigar" iz Svete Nedelje, ali se s tim klubom nije uspio dogovoriti oko nastavka suradnje, pa je odlučio prihvatiti ponudu kluba iz Vojnića.

Trener Matija Mišić posebno se zahvalio predsjednici kluba Saneli Klasan Valentić, načelniku Općine Vojnić Nebojši Andriću i sponzorima, bez čije pomoći ovaj transfer ne bi bio moguć. Vjeruje kako će ogromno Pokrivačevo iskustvo biti veliki dobitak za cijeli klub.

–Sigurno je da će Nikolino iskustvo biti dobitak za klub i očekujem da će osvojiti simpatije svih navijača. Nadam se da će povesti klub u mirnije vode, da će uz njega stasati mlađi igrači i da ćemo svi, pa i ja, od njega nešto naučiti. On je sigurno jedno od najvećih imena koje je igralo na području Karlovačke županije, a u Vojniću sigurno najveće, istaknuo je Matija Mišić.

Predsjednica Nogometnog kluba "Vojnić 95" Sanela Klasan Valentić smatra da je ovo povijesni trenutak za klub. Nikola Pokrivač istaknuo je da će svojim iskustvom pokušati pomoći klubu iz Vojnića.

–Matija Mišić je moj stari prijatelj i vrlo lako smo dogovorili suradnju. Nadam se što boljim rezultatima, veselim se novoj sezoni i drago mi je da sam došao u ovu sredinu, rekao je Nikola Pokrivač.

Klub je dobio još nekoliko prinova, a svi ključni igrači ostali su. Došlo je pet novih igrača, iz "Krnjaka" vratio se nekadašnji kapetan Mirko Brkić, iz "Duge Rese 1929" došao je vratar Jan Horvatić, iz "Vatrogasca" mladi Franko Bogut, iz "Jaske-Vinogradara" Luka Rupčić, a iz Austrije Igor Mačešić.

–Iako prijelazni rok još traje, ja sam zadovoljan. Pregovaramo s još jednim igračem, a sve će se znati za nekoliko dana. Imamo spoj mladosti i iskustva i to bi trebalo donijeti nešto pozitivno. Pripreme za novu sezonu počinju u ponedjeljak, 22. srpnja u 19 sati, već sada imamo dogovorenih pet pripremnih utakmica, kazao je Matija Mišić.