Iz prometa isključeno 12 vozača

Vozili pijani i drogirani pa isključeni iz prometa, rekorder Ogulinac sa 2,56

VIŠE IZ RUBRIKE

    Policija

    Policija provela nadzor

    Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola
    Jučer u večernjim satima policijski službenici su utvrdili da je osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka u Ogulinu pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao 28-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije, te će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

    Kažnjen recidivist u prometu
    Na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog jučer je doveden 50-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Policijski službenici su utvrdili da je istog dana u jutarnjim satima u Dugoj Resi upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,11 promila i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2990 eura te, zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 8 mjeseci.
    Provedena akcija na alkohol
    Noću s 22. na 23. lipnja, na području PU karlovačke, provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“. U akciji je kontrolirano 267 vozača, njih 198 je alkotestirano, a 12 vozača je isključeno iz prometa od kojih 10 zbog vožnje pod utjecajem alkohola i 2 zbog vožnje pod utjecajem droga. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 42-godišnjaka u Ogulinu u iznosu od 2,56 promila.