Glazbena škola Karlovac

Glazbeni koncertni vikend na vodi i u parku

VIŠE IZ RUBRIKE

Klasična glazba

Koncert u Slunju u subotu počinje u 11 sati na Trgu Franje Tuđmana, a u Karlovcu dan kasnije, u nedjelju, u parku ispred Glazbene škole u 19 sati

Glazbena škola Karlovac pripremila je bogat koncertni program koji će se održati ove subote i nedjelje u Slunju i Karlovcu.

Nastupit će Karlovački komorni orkestar u simfonijskom sastavu od 54 glazbenika, kojeg čine nastavnici, učenici i vanjski suradnici.

Koncertom će ravnati maestro Veton Marevci, bivši učenik. Inače, Glazbena škola Karlovac već nekoliko godina intenzivno radi upravo na informalnom obrazovanju stanovnika naše županije u području kulture i pruža ima koncerte i projekte kojima potiču ne samo upis u glazbenu školu, nego i edukaciju publike koja u svom okruženju nema prilike prisustvovati koncertima klasične glazbe.

Kao jedina ustanova u Karlovačkoj županiji koja se osim edukacijom bavi i izvedbenim glazbenim umjetnostima, izuzetno su ponosni da je Ministarstvo kulture i medija i ove godine prepoznalo njihove napore i odobrilo im sredstva za koncert u Slunju.

Na programu su biseri klasične glazbe, Brahms: Mađarski ples, Antonin Dvořák: Slavenski ples, Jakov Gotovac: Simfonijsko kolo, Dmitrij Šostakovič: Valcer iz Jazz suite, Petar Iljić  Čajkovski: Valcer cvijeća iz baleta “Orašar” i Georges Bizet: Farandola, iz Suite Arležanka.

Koncert u Slunju u subotu počinje u 11 sati na Trgu Franje Tuđmana, a u Karlovcu dan kasnije, u nedjelju, u parku ispred Glazbene škole.