Zelenilo Karlovac

Danas besplatna tura obilaska Katoličkog groblja Dubovac

VIŠE IZ RUBRIKE

„Tjedan otkrivanja europskih grobalja“

Ove godine zajednička je tema ekološka održivost i borba protiv klimatskih promjena

Povodom „Tjedna otkrivanja europskih groblja“ u ponedjeljak (27. svibnja) u16,00 sati bit će održana besplatne ture obilaska Katoličkog groblja Dubovac. Obilazak groblja, koje je nedavno obilježilo 200. godišnjicu, organizira tvrtka Zelenilo.
Podsjetimo kako svake godine krajem svibnja i početkom lipnja, značajna groblja u brojnim gradovima Europe organiziraju razna događanja, koja se većinom održavaju na grobljima s namjerom podizanja svijesti o značaju groblja u široj javnosti.

Ove godine zajednička je tema ekološka održivost i borba protiv klimatskih promjena. Obilasku groblja će se pridružiti i učenici karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole, koji će sudjelovati i u sadnji mladog stabla čempresa.

-Intencija ovogodišnjeg događanja je na koji način svi mi koji posjećujemogroblja možemo doprinijeti smanjenju utjecaja na okoliš. Uključivanje mladih i to kroz škole izuzetno je važno. Stoga su svi školarci, ali i oni koji žele nešto naučiti iz bogate povijesti dubovačkog groblja,  pozvani i  besplatno se mogu pridružiti ovoj turi te saznati više o važnosti groblja kao bitnom segmentu naše kulturne baštine, poručili su iz Zelenila.