Treće izdanje utrke Quattro River Rally

Rekordan broj posada prijavio se za Quattro River Rally 2024.

VIŠE IZ RUBRIKE

Treće izdanje

Organizator je primio 89 prijava, dvije posade su odustale, a sudjelovat će i sedam posada u Kupu povijesnih posada, tako da je ukupan broj posada 94

Treći Quattro River Rally Karlovac 2024. bit će održan od 5. do 7. travnja, a organizator je Auto klub "Delta" iz Zagreba. Za samo dvije godine ova je utrka postala jedna od najboljih i najatraktivnijih utrka u Hrvatskoj. Natjecanje je međunarodnog karaktera, upisano je u kalendar Svjetske automobilističke federacije, a boduje se za čak pet prvenstava. Quattro River Rally starta i završava u centru Karlovca, a iznimno atraktivni brzinski ispiti uz četiri rijeke odvijat će se na području Karlovačke županije, u gradovima Karlovac, Duga Resa, Slunj i Ozalj te općinama Netretić, Barilović i Tounj. Ovo atraktivno natjecanje najavljeno je danas u Nikola Tesla Experience Centru na drugoj konferenciji za novinare. Predsjednik Auto kluba Delta i Organizacijskog odbora Vladimir Golub istaknuo je da je stigao rekordni broj prijava.

-Prve godine, 2022. godine, bilo je 48 posada, prošle godine 61 posada, a ove godine sa sedam posada, koje voze Kup povijesnih vozila bit će 94 posade iz osamnaest zemalja. Ovo je zaista rekordan broj posada, što dokazuje da vozači vole dolaziti na ovaj reli, koji im je uvod u WRC. Zahvaljujem na pomoći suorganizatorima Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu, rekao je Vladimir Golub.

U ime Grada Karlovca konferenciji za medije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU Daniela Peris, koja je istaknula da ovaj sportski događaj puno znači za promociju Karlovca i Karlovačke županije.

-Grad Karlovac po treći put je domaćin i suorganizator ovog velikog sportskog događaja. Ovakvi događaji stavljaju Karlovac na važno mjesto na turističkoj karti Europe. Želim da svi ponesu lijepe uspomene iz Karlovca i Karlovačke županije. Sugrađanima zahvaljujem na strpljivosti, jer će te dane biti na snazi posebna regulacija prometa, napomenula je pročelnica Daniela Peris.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Robert Markt, koji je posebno ugodno iznenađen porastom broja posada na ovom reliju.

-Ono što je važno za izdvojiti da je za treće izdanje ovog relija stiglo čak 89 prijava rezultat je dobrog rada Auto kluba Delta, ali i sam odabir Karlovca i Karlovačke županije i staza po kojima se vozi. Hrvatski auto i karting savez prati auto sport. Natjecatelji su ti koji valoriziraju jeli se uspjelo s ovim relijem broj prijava to potvrđuje, istaknuo je Robert Markt

Pomoćnik direktorice relija Mato Šebalj kazao je koje su novosti uvedene u odnosu na prošlogodišnje izdanje relija.

-Neke izmjene su u odnosu na prošlu godinu. Zbog radova u gradu Karlovcu, ceremonijalni start je u subotu od 13 sati ovdje ispred Nikola Tesla Experience Centra, a ceremonijalni cilj na istom mjestu u nedjelju od 16 sati. Ubačena je i staza od Kukače do Donjeg Primišlja, koja je pogodna, jer taj dio nije naseljen. Vozit će se jednim dijelom i na WRC stazi, ali u drugom smjeru. Na reliju će nastupiti dvadesetak posada, koje će voziti i WRC, rekao je pomoćnik direktorice utrke Mato Šebalj.

Šebalj je istaknuo da su glavni favoriti relija vozači WRC 2, Jose Maria Lopez iz Španjolske, Lauri Joona iz Finske i prošlogodišnji pobjednik Nikolay Gryazin. Organizator je primio 89 prijava, dvije posade su odustale, a sudjelovat će i sedam posada u Kupu povijesnih posada, tako da je ukupan broj posada 94.