Hrvatski rukometni klub "Karlovac"

Rukometaši "Karlovca" počeli Ligu za ostanak porazom, kojem su "kumovali" slabi riječki suci

VIŠE IZ RUBRIKE

Domaći poraz

"Karlovac" - "Dubrava" 32:36

Rukometaši "Karlovca" poraženi su u subotu u Sportskoj dvorani na Rakovcu u prvom kolu Lige za ostanak Paket24 Premijer lige od momčadi "Dubrave" iz Zagreba. Gosti su pobijedili s 36:32, a nakon prvog poluvremena vodili su 20:16. Po završetku utakmice, gledatelji su protestirali zbog suđenja riječkih sudaca Ivice Botinčana i Daria Rupčića. Vrlo loše su sudili tijekom cijele utakmici, a u završnici su donijeli nekoliko problematičnih odluka. Upravo, u toj završnici domaći igrači pokušali su napraviti preokret. Igrači "Dubrave" vodili su tijekom cijele utakmice, u drugom dijelu susreta u nekoliko navrata vodili su i sa sedam pogodaka prednosti. Smanjili su domaći rukometaši u završnici na minus tri, ali preokret nisu uspjeli napraviti, a tu su suci spornim odlukama naljutili i domaće igrače i sve u dvorani. Trenerica Tatjana Rašić istaknula je da su loše ušli u utakmicu.

-Nismo ušli u utakmicu onako kako smo se dogovorili. Ne znam je li bio prisutan grč, pritisak, nervoza prve utakmice, ali od prve minute nismo bili pravi u obrambenom segmentu. Pokušavali smo sve, rotirali smo golmane, nažalost nije išlo. Najgora stvar u cijeloj priči je da su se neke lopte, koje smo osvojili ili su golmani obranili, sve su se vraćale njima u ruke. Ali to tako obično biva, nisi izazvao sreću, nisi je ni zaslužio. Pred kraj smo malo stisnuli, ali više nije bilo vremena. Čestitam "Dubravi" na pobjedi, a mi moramo početi gledati sebe i definitivno popraviti neke stvari, prvenstveno što se tiče obrane, kazala je Rašić.

Kod Karlovčana po pet pogodaka postigli su Domagoj Smojver, Ivan  Rukavina i Dominik Smojver. Karlovački vratari imali su šest obrana, Mateo Kajba imao je dvije, a Mateo Radočaj četiri. "Karlovac" je nastupio u sljedećem sastavu: Kajba, Grčić 3, Capan 1, Janjanin, Crnković 2, Bosiljevac 2, Domagoj Smojver 5, Rukavina 5, Šalković 3, Hrvojević 1, Mrljak 4, Kojčin, Čulo 1, Stipetić, Radočaj i Dominik Smojver 5. U subotu, 24. veljače u drugom kolu Lige za ostanak Paket24 Premijer lige rukometaši "Karlovca" gostuju kod momčadi "Metkovića - Mehanike".