Grad Slunj dobit će prvi u Hrvatskoj ultra brzu punionicu za električne automobile

Punionica električnih vozila bit će izgrađena u samom središtu Slunja

VIŠE IZ RUBRIKE

Punionica u Slunju

Grad Slunj dao je svoja parkirališna mjesta na Trgu dr. Franje Tuđmana za punionicu

Slunj će biti prvi grad u Hrvatskoj koji će dobiti ultra brzu punionicu za električna vozila. Tvrtka Greenway Network, nedavno osnovana podružnica Greenway Holdinga planira u tri do pet godina izgraditi tristo ultra punionica diljem Hrvatske, a prva će već ove godine biti u Slunju. O tom projektu koji će dati dodatnu vrijednost gradu Slunju, a pogotovo će puno značiti za brojne turiste, govori gradonačelnica Mirjana Puškarić.

-Ove godine Grad Slunj uvodi jednu inovaciju koja donosi dodatne ekološke i turističke benefite. Na naš javni poziv za punionicu za električna vozila javila se firma koja nam je ponudila rješenje postavljanja ultra brze punionice za električne automobile, tek iza toga smo zapravo saznali da je to prva takva u Hrvatskoj. Mi smo na neki način zadovoljni i zahvalni. Njihovi razlozi su što je Slunj na pola puta između Zagreba i mora, a s druge strane nagrada za destinaciju koju smo dobili prošle godine i veliki broj turista, kazala je gradonačelnica Mirjana Puškarić.

Grad Slunj za ultra brzu punionicu osigurao je lokaciju u središtu grada.

-Punionica će biti smještena u samom centru grada. Grad Slunj dao je svoja parkirališna mjesta da bi se ovakva punionica ovdje instalirala. Lokacija je na Trgu dr. Franje Tuđmana u samom centru grada. Smatramo da s ovim pratimo trendove, koji ukazuju na rast naših turista posjetitelja, ali isto tako i građana, koji se služe vozilima za koja je ovakva punionica neophodna. Sretni smo da ćemo ovim projektom biti spremni odgovoriti na rastuću potražnju za punionicom električnih vozila, istaknula je Mirjana Puškarić.

Trenutačno je u Hrvatskoj oko pedeset tisuća električnih automobila, no u stalnom je porastu broj turista koji dolaze s električnim vozilima.