Hrvatski rukometni klub "Karlovac"

Tatjana Rašić: Glavni i primarni zadatak je ostanak u Paket24 Premijer ligi

VIŠE IZ RUBRIKE

Krenule pripreme

Kompletne pripreme bit će odrađene u Karlovcu, već su dogovorene tri utakmice

Rukometaši "Karlovca" počeli su danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu s pripremama za drugi dio prvenstva u Paket24 Premijer ligi. "Karlovac" igra u Ligi za ostanak u kojoj je deset klubova, a natjecanje počinje 17. veljače. Karlovčani dočekuju u prvom kolu "Dubravu" iz Zagreba, a u drugom kolu gostuju kod "Metkovića-Mehanike". Trenerica Tatjana Rašić obavila je prozivku, a zatim je odrađen prvi trening. Rašić je rekla nešto više o planu priprema.

-Krenuli smo s pripremama za proljetni dio prvenstva, odradit ćemo sve u Karlovcu. Što se tiče igračkog kadra, ostali smo u istom sastavu, znači za sada nema nikakvih odlazaka, vjerujem da ih neće ni biti, ali nema trenutno niti dolazaka. To sve ovisi o nekakvim drugim stvarima, malo o financijama, tako da pratit ćemo situaciju kada krene prvenstvo, ako bude nekih problema, vjerujem da će klub napraviti sve da ako bude bilo potrebe dovedemo jednog ili dva igrača. Za sada smo ostali isti. Imamo definitivno potvrđene tri utakmice, prva je 17. siječnja protiv "Krke" u Novom Mestu, zatim je 27. siječnja Memorijalni turnir "Nebojša Parežanin Pržo", gdje ćemo odigrati dvije utakmice. Još smo u pregovorima s dva slovenska i jednim hrvatskim klubom za razdoblje između 1. i 10. veljače, to nam je taman taj dio tjedan dana prije početka prvenstva, kazala je trenerica Rašić.

Tatjana Rašić istaknula je da je glavni zadatak u proljetnom dijelu prvenstva ostanak u Paket24 Premijer ligi.

-Ciljevi se znaju, ciljevi su jasni, glavni i primarni zadatak je ostanak u Paket24 Premijer ligi. Nadam se da ćemo dobro odraditi pripreme, da ćemo imati možda malo više sreće što se tiče zdravstvenog stanja, to nas je loše pratilo u jesenskom dijelu, gdje smo imali jako puno ozljeda, gdje je bilo dosta izostanaka, nadam se da će nas barem tu malo pomaziti sreća, da budemo zdravi, da tih deset utakmica prvenstva odigramo maksimalno. Primarni cilj je ostanak, ali naša nekakva želja je biti barem u sredini tablice, tamo peti, šesti što osigurava direktni ostanak u ligi, kako bi izbjegli dodatne kvalifikacije, vjerujem da u tome možemo uspjeti. Moramo puno trenirati, puno raditi, nadam se da će nam se vratiti neke stvari, prvenstveno što se tiče tih ozljeda, jer to nam je bilo najgore u jesenskom dijelu prvenstva, rekla je Tatjana Rašić.