Grad Karlovac

U gradu spremni za snijeg

VIŠE IZ RUBRIKE

Stiže prava zima

Zimska služba je u niskom startu, poručio je gradski pročelnik Dario Greb

Prognostičari za nedjelju najavljuju  ujutro u gorju snijeg, a poslijepodne i navečer će susnježice i snijega biti i u nizinama. Očekuje se da će snijeg zabijeliti i Karlovac, a padat će čitavu nedjelju i ponedjeljak; oborine  bi trebale prestati u ponedjeljak navečer. Je li Karlovac spreman za snijeg? Odgovara nam pročelnik Dario Greb.

-Zimska služba Grada Karlovca do 31. ožujka je u stalnoj pripravnosti te naravno redovito prati prognoze vremena. Kako je ovih dana najavljena izraženija promjena vremena i obilnije oborine te stvaranje snježnog pokrivača, odrađne su i dodatne koordinacije i pripremne radnje. Održan je i sastanak s ugovornim izvođačem radova održavanja prometnica u zimskim uvjetima, a i u stalnom smo kontaktu s gradskim tvrtkama te su izdane jasne upute za pridržavanje u takovim okolnostima

Zimskoj službi bi glavobolje mogle zadavati zone radova po cijelom gradu. Uz sve to, pojačan će biti promet zbog povratka građana nakon praznika na posao, kao i učenika u škole… Što o tome kaže Greb koji je na čelu Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i promet.

-U gradu je i niz gradilišta, pa su i gradskim tvrtkama dana dana određena uputstva.Naglask je stavljen na radilišta Aglomeracije. Ispred Grada Karlovca naglasili smo vžanost prometovanja; posebice u uvjetima početka drugog školskog polugodišta te povratka na posao naših građana nakon blagdana. Kontinuirano pratimo situaciju i vremensku prognozu, a preciznije podatke izlaska strojeva na ceste, njihovo posipavanje i rahljenje moći ćemo napraviti tek kada zaprimimo podatke DHMZ-a.

Zimska služba je u niskom startu.

-Spremni očekujemo vikend i početak novog radnog tjedna, zaključio je Greb.