Hrvatski radio Karlovac

Komemoracija za legendarnu spikericu i humanitarku Editu Gojak

VIŠE IZ RUBRIKE

Odavanje počasti

Komemoracija će se održati sutra 4. siječnja u 12:30 u Velikoj vijećnici Grada Karlovca

Hrvatski radio Karlovac organizira komemoraciju za preminulu dugogodišnju djelatnicu Editu Gojak.

Edita Gojak bila je legendarna prva spikerica Radio Karlovca, ali i velika humanitarka i simbol pobratimstva grada Karlovca s talijanskom Alessandrijom, koje je posebice bilo važno tijekom Domovinskog rata. U našoj lokalnoj zajednici je bila iznimno cijenjena, mnogi su je doživljavali sa strahopoštovanjem i divljenjem s obzirom na iskustvo i znanje, ali i elan i nesebičnu požrtvovnost koju je unosila u sve čime se bavila, bila je kulturnjak i vrsni poznavatelj glazbe, javna osoba, humanitarno angažirana i pozitivan primjer promocije našeg grada i županije.

S obzirom na svoje naslijeđe i trag koje je iza sebe ostavila, prvenstveno u srcima svojih sugrađana, vjerujemo da će se ljudi rado odazvati na ovaj poziv i tako se oprostiti od ove divne i velike žene, s neizmjernom tugom i izrazitim poštovanjem prema onome što nam je svima značila.

-Još jednom ovim putem izražavam duboku sućut obitelji, prijateljima, kolegama i svima koji su poznavali gospođu Editu, Didi kako su je zvali najbliži, u ime naše redakcije i svoje osobno ime te pozivam one koji to žele ili osjećaju potrebu da se upišu u knjigu žalosti na sutrašnjoj komemoraciji koja će se održati na dan polaganja urne, kazao je glavni urednik Hrvatskog radio Karlovca Ivica Pilaković. Od 11:10 će se sutra u programu Prvog karlovačkog emitirati emisija ''U duru i molu'' koju je Edita Gojak godinama uređivala i vodila, najavio je glavni urednik.

Komemoracija će se održati u četvrtak, 4. siječnja, u 12:30 u Velikoj vijećnici Grada Karlovca, Banjavčićeva 9.