Inline hokej klub "Karlovac"

Vrlo uspješan vikend za seniore Inline hokej kluba "Karlovac"

VIŠE IZ RUBRIKE

Važna pobjeda u Sloveniji

Seniorke u Karlovcu krenule s pripremama za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu

Seniori Inline hokej kluba "Karlovac" prošlog su petka odigrali posljednju utakmicu godine Državnog prvenstva Slovenije, protiv ekipe HK TNT Dinamiti. Znajući da je ovo jedna on najbitnijih utakmica sezone i da će biti presudna za ulazak u doigravanje, ekipa Karlovca u utakmicu ulazi samopouzdano i sa željom za pobjedu. Prvi gol ipak je pao u korist ekipe HK TNT Dinamiti već u trećoj minuti utakmice, no seniori Karlovca, bez obzira na rezultat, nastavljaju svoju igru. U šesnaestoj minuti utakmice Markezić, na asistenciju Banaya, postiže prvi gol za ekipu Karlovca i time izjednačava rezultat. U 21. minuti Karlovac se našao u situaciji s igračem više, te postižu još jedan pogodak i time postavlja rezultat 2:1 na kraju prvog poluvremena. Početak drugog poluvremena obilježio je još jedan zgoditak za Karlovac, a do kraja utakmice Karlovčani zabijaju još dva gola, upisujući tri boda pobjedom 5:1 protiv ekipe HK TNT Dinamiti. Za Karlovac su nastupili: Ivasović (GK), Ratkaj (A), Kirš (A), Markezić (2G, A), Primužak (2G), Banay (2A), Martinović (G), Knežević i Kraščić. Seniori IHK Karlovca za ovu su godinu gotovi, ali već 05. siječnja očekuje ih težak vikend, dva susreta u jednome danu, protiv ekipa Prevoje i Brezovica. Prošle subote odigrano je i kolo Prvenstva Hrvatske u Karlovcu u kojem su nastupili seniori Karlovca. Prvu utakmicu igrali su protiv ekipe Dinama iz Zagreba, te slavili rezultatom 7:2. Druga utakmica bila je odigrana protiv ekipe HK Tapiri, te je utakmica završena rezultatom 7:1 u korist domaćina. Upisavši još šest bodova, seniori Karlovca ulaze u novu godinu neporaženi u Prvenstvu Hrvatske.

Odličan završetak godine za mlađe kategorije. Proteklog vikenda održano je posljednje kolo Državnog prvenstva Slovenije za mlađe kategorije u ovoj godini. Turnir se igrao u Karlovcu, a održan je za kategorije U12 i U15. Karlovac je nastupao u obje kategorije te postigao zavidne rezultate. Ekipa U12 prvu je utakmicu igrala protiv ekipe s kojom su dijelili prvo mjesto na tablici, ekipe HK Dinamiti Horjul. U napetoj utakmici ekipa Karlovca izvlači deblji kraj i upisuje prvu pobjedu turnira sa rezultatom 2:1. Druga utakmica odigrana je protiv ekipe HK Prevoje, te je završena rezultatom 6:3 za Karlovac, a turnir je završen glatkom pobjedom protiv ekipe HK Bura Zadar rezultatom 8:0. Ovaj vikend mladi igrači Karlovca ekipe U12 upisala je devet bodova i time zauzela prvo mjesto na tablici. Ekipa U15 lošije je započela turnir, izgubivši prvu utakmicu protiv HK Dinamita Horjul 1:3. Ostavivši prvu utakmicu iza sebe, mladi Karlovčani u nastavku turnira pokazuju svoju kvalitetu i ustrajanost. Već u drugoj, vrlo napetoj utakmici turnira upisuju 2 boda pobjedom na penale protiv HK Prevoja, trenutnog favorita prvenstva. Ekipa Karlovca u nastavku upisuje još dvije pobjede protiv ekipa HK Dolenjske Toplice i HK Piščanci Samobor.

Seniorke krenule sa pripremama za Svjetsko prvenstvo

Prošle subote u Karlovcu održana je selekcija Hrvatske ženske reprezentacije u hokeju na ledu. Na širem spisku našlo se čak deset Karlovačkih igračica. Seniorke iz svih Hrvatskih klubova odradile su prvi zajednički trening i međusobnu utakmicu. Svjetsko prvenstvo 2024. godine održava se u Zagrebu tijekom ožujka.