Jesenski selektivni turnir nogometnih Središta HNS-a za dječake U14

Jesenski selektivni turnir Središta Hrvatskog nogometnog saveza za igrače do 14 godina

VIŠE IZ RUBRIKE

Nogomet

Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su trojica igrača Lukas Vucelić, Dominik Bišćan i Danis Okanović (svi NK Karlovac 1919)

Od 6. do 10. prosinca u Medulinu je održan Jesenski selektivni turnir nogometnih Središta HNS-a za dječake U14. Završni je to turnir za dječake rođene 2010. godine na kojem sudjeluju NS Split, NS Zagreb, NS Osijek, NS Rijeka, NS Sjever i ZNS, trenutno najtalentiraniji dječaci u Hrvatskoj 2010. godišta, te predstavlja završni filter za ulazak u U15 reprezentaciju Hrvatske.
Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su trojica igrača - Lukas Vucelić, Dominik Bišćan i Danis Okanović (svi NK Karlovac 1919).
Osim igrača iz Karlovačke županije dio stručnog stožera selekcije nogometnog Središta Zagreb Sretena Ćuka činili su trener Igor Gec (instruktor NSKŽ) te trener vratara Darko Hrastovčak.
Uz to, selekcija Središta Zagreb sačinjena od 4 županijska saveza (Krapinsko-zagorski,
Karlovački, Sisačko-moslavački i NS Zagrebačke županije) za koju su nastupali karlovački nogometaši osvojila je odlično 2. mjesto sa ostvarenim učinkom od tri pobjede i dva poraza u pet odigranih utakmica.
Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da selekciju NS Zagreb čine igrači većinom iz niželigaških klubova dok su igrači ostalih nogometnih Središta većinom članovi prvoligaša (Gnk Dinamo, Nk Lokomotiva, Hnk Hajduk, Hnk Rijeka, Nk Istra, Nk Osijek, Nk Varaždin, Nk Slaven itd.), a nakon proljetnog povijesnog uspjeha osvajanjem prvog mjesta sa igračima 2009. godišta, selekcija Središta Zagreb na čelu sa područnim instruktorom g. Sretenom Ćukom ovim uspjehom i osvojenim drugim mjestom potvrđuje i kontinuitet kvalitetnog rada u selektivnom procesu na regionalnoj razini Središta Zagreb ali i na županijskim razinama selekcije.
Važno je istaknuti da su u sastavu Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS), ukupnog pobjednika ovog selektivnog turnira, zapaženo nastupala i dvojica talentiranih karlovačkih nogometaša, a trenutno igrača Nk Lokomotive iz Zagreba - Dino Beader Trajanovski i Vito Sablić
Sastav NS ZAGREB:

Jakov Barišić (Rudeš), Dominik Bišćan (Karlovac 1919), Ivano Čale (Gorica), Jakov Dragosavljević (Segesta), Marko Jakuš (Rudar DZ), Karlo Jorgić (Gorica), Jan Jurički (Zagorec), Gabrijel Nikić (Rudeš), Danis Okanović (Karlovac 1919), Ivan Panižić (Gorica), Faruk Salihović (Gorica), Lukas Vucelić (Karlovac 1919), Sebastijan Segedi (Rudeš), David Šabarić (Gorica), Toto Šipek Glavač (Zagorec), Matej Škada (Zagorec), Luka Špehar (Inker), Jakov Šturman (Zagorec), Jakov Vetma (Gorica), Lovro Vučinić (Kobre)

Izbornik: Sreten Ćuk
Voditelj: Franjo Kučko (instruktor NSKZŽ)
Igor Gec - instruktor NSKŽ - trener u stožeru
Mile Buinac - instruktor NSSMŽ - trener u stožeru
Stjepan Bašić - instruktor NSZŽ - trener u stožeru
Darko Hrastovčak - trener vratara (NSKŽ)
Rezultati svih utakmica selektivnog turnira:
1. kolo

NS Zagreb - NS Sjever 1:0
NS Split - ZNS 0:7
NS Osijek - NS Rijeka 0:0

2. kolo

NS Sjever - NS Split 1:3
NS Rijeka - ZNS 2:5
NS Osijek - NS Zagreb 1:0

3. kolo

NS Zagreb - NS Rijeka 1:0
NS Split - NS Osijek 1:6
ZNS - NS Sjever 3:0

4. kolo

NS Rijeka - NS Sjever 3:1
NS Osijek - ZNS 0:1
NS Zagreb - NS Split 1:0

5. kolo

NS Sjever - NS Osijek 0:0
NS Split - NS Rijeka 0:0
ZNS - NS Zagreb 4:1

U razdoblju od 1. do 6. prosinca također u Medulinu održan je i završni selektivni turnir za djevojčice U14 (2010. godište). Iz Karlovačke županije dio selekcije djevojčica bila je Eva Marjanović (NK Korana).

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, Petar Krpan, izrazio je zadovoljstvo ostvarenim: “Uvijek veliku pažnju posvećujem selektivnim turnirima jer znamo koliko su oni značajni za razvoj mladih nogometaša kao i hrvatskog nogometa općenito. Ovo je uvijek idealna prilika da se na licu mjesta uvjerimo na koji se način razvijaju igrači koji imaju perspektivu u budućnosti dosegnuti reprezentativnu razinu. Drago mi je konstatirati da u svakoj selekciji središta ima igrača koji pokazuju potencijal, s velikom pažnjom pratimo njihov razvoj, vjerujemo da će kroz naš selektivni proces napredovati velikim koracima“