Trinaesto kolo Paket24 Premijer lige

Rukometaši "Karlovca" prikazali dobru igru i osvojili zlata vrijedne bodove

VIŠE IZ RUBRIKE

Pobjeda zlata vrijedna

"Karlovac" - "Moslavina" 35:29

Rukometaši "Karlovca" pobijedili su u nedjelju u Sportskoj dvorani na Rakovcu u trinaestom kolu Paket24 Premijer lige momčad "Moslavine" iz Kutine s 35:29. Nakon prvog poluvremena bilo je 14:11 za "Karlovac". Karlovčanima je ova utakmica bila izuzetno važna i bio je imperativ pobjede, jer se bodovi prenose u Ligu za ostanak. Tijekom prvog poluvremena domaći igrači bili su stalno u vodstvu, najveća razlika bila je plus pet, vodili su Karlovčani 13:8. U drugom poluvremenu bilo je sve u redu do 22:14, tada su Karlovčani stali, a gosti su počeli smanjivati razliku. U 55. minuti bilo 28:26 za domaćina, no igrači trenerice Tatjane Rašić ipak preuzimaju inicijativu, postižu nekoliko pogodaka i osiguravaju pobjedu. U karlovačkoj momčadi po osam pogodaka postigli su Ivano Grčić i Patrik Mrljak, a  vratar Mateo Kajba imao je osam obrana.

-Bila je to izuzetno fizički i psihički teška utakmica, znali smo što moramo raditi, trebamo vući u obrani i ići u polu kontre. Prvo poluvrijeme je bilo dobro obrambeno, u drugom smo malo pali, rotacija, ozljede, ali u napadu smo zabili puno, time nadoknadili i mislim da smo opravdali ulogu favorita, kazao je Patrik Mrljak.

Trenerica Tatjana Rašić istaknula je da su njezini igrači odlično odigrali prvo poluvrijeme i da su već tada mogli riješiti utakmicu.

-Vjerovali smo da možemo dobiti ovu utakmicu. Imamo i dalje puno tih problema, u ovoj utakmici ozlijedila su nam se dva igrača u prvom poluvremenu Capan i Rukavina, Capan se uspio koliko toliko izvući, Rukavina nije mogao. Hrvojević je na zagrijavanju osjetio da ne može, tako da je napustio teren prije početka utakmice. Povukli smo, mislim da smo prvo poluvrijeme odradili izrazito dobro u obrambenoj fazi, da je bilo malo više koncentracije i nekakvih pametnijih odluka u napadu, moglo je već prvo poluvrijeme završiti s osam, devet razlike, nažalost, to se nije dogodilo. U drugom poluvremenu smo malo energetski pali, sva sreća, pa smo trčali prema naprijed i na kraju smo zabili 35 golova, pala nam je obrana, jer nije bilo jednostavno, kazala je Rašić.

Karlovčani su nastupili u sljedećem sastavu: Kajba, Grčić 8, Capan 5, Janjanin, Crnković 1, Domagoj Smojver 2, Rukavina 4, Loparac, Šalković 2, Mrljak 8, Kojčin, Čulo 2, Stipetić, Radočaj i Dominik Smojver 3. Karlovčani su šesti s devet bodova. Rukometaši "Karlovca" gostuju u posljednjem, četrnaestom kolu prvog dijela prvenstva Paket24 Premijer lige kod momčadi "Zagreba".