Veslački klub "Korana"

Prezentacija Veslačkog kluba "Korana" održana u Kinu Edison

VIŠE IZ RUBRIKE

Predstavljanje kluba

Prikazan dokumentarni film "Veslanje kroz vrijeme KVK 1935. – 2005.",

Veslački klub "Korana" organizirao je u subotu u Kinu Edison na kraju ovogodišnje uspješne veslačke sezone za veliki broj veslačica i veslača, roditelja, članova kluba i prijatelja veslačkog sporta prezentaciju, kojom prigodom je prikazan dokumentarni film "Veslanje kroz vrijeme KVK 1935. – 2005.", a koji je, u produkciji Veslačkog kluba "Korana", nastao povodom 70. obljetnice kluba 2005. godine. Film traje 43 minute, a korišteni su materijali iz arhiva kluba, privatnih arhiva članova kluba, arhiv Hrvatske radiotelevizije i arhiv Kinoteke. Iako je film star 18 godina on je još uvijek aktualan. Film je jedna prekrasna priča o nastajanju i životu ljudi koji su stvarali i živjeli za veslački sport klub s Dubovca koji je utemeljen je 1935. godine i 2025. godine, obilježit će 90. obljetnicu neprekinutog djelovanja, čuvajući dugu tradiciju veslačkog sporta u Karlovcu.

-Do sada ga nismo uspjeli prikazati ni djeci u našoj Školi veslanja niti regatnim veslačima da se bolje upoznaju s povijesti kluba, kako je klub nastajao te tko je bio osnivač kluba davne 1935. godine. Mislimo da je vrlo bitno da se zna kojoj sredini naši današnji članovi pripadaju stoga smo odlučili prikazati kako bi se  podsjetili kako sve nastajalo. Ovo će možda biti poticaj nama u klubu jer imamo izvrsnu generaciju. Poticaj je to i da napravimo novi film, kazao je Bruno Rogić, predsjednik Veslačkog kluba "Korana".

Nakon filma, profesionalni trener kluba Zlatko Katušin predstavio je rezultate i veslačice i veslače koji su osvojili medalje na ovogodišnjem državnom prvenstvu i koji su nastupili u sastavu veslačke reprezentacije Hrvatske. Uz PowerPoint prezentaciju predstavljeni su Ema Hodak, Luka Hajdin, Josip Jakšić, Mauro Bauer, Šime Ravnjak i Jan Latković. Pored trenera Katušina na prezentaciji je bio i Abdulah Selimović, jedan od tri trenera Škole veslanja.

-S ovogodišnjeg državnog prvenstva za juniore, kadete i seniore imamo osam A finala s pet medalja od kojih su dva prva i dva druga mjesta, jedno treće. Dakle, dvije zlatne i srebrne i jednu brončanu medalju te dva četvrta i jedno peto mjesto. Mislim da u svojih 33 godine otkako sam trener u klubu nisam imao tako darovitu generaciju. Ako nastave trenirati tempom, koji je bio do sada, vjerujem da nas očekuju sjajni rezultati, rekao je Zlatko Katušin.

Doživljaj je bio neprocjenjiv i zanimljiv za sve nazočne, među kojima je bila i županica Martina Furdek Hajdin, koji su u svakom trenutku uživali.