Gastro kutak na Danima piva
Prugovečki: "Zadovoljni smo iako nam se posao do sada svodio samo na večernje sate"
VIŠE IZ RUBRIKE
Poseban šank Svijet piva nudi 17 vrsta svjetskih piva iz portfelja Heinekena, od crnih, pšeničnih, svijetlih, laganih i nekih novih. Pola litre svijetlog Karlovačkog je „zadanih“ 2,5 eura, a cijene ostalih su 3,5 eura.
Na Danima piva od prošle godine ugostiteljsku ponudu prilagođenu manifestaciji ima Gastro kutak smješten na igralištu pored Sokolskog doma s kapacitetom od 300-tinjak sjedećih mjesta i terasom ispred šatora. O ugostiteljskoj ponudi, poslovanju i dojmovima u prvih tri dana ovogodišnje manifestacije danas smo razgovarali s Mirom Prugovečkim, voditeljem restorana Zrinski.
-Što se tiče ponude, mi smo se orijentirali na festivalsku, odnosno sajamsku ponudu koja je prilagođena Danima piva. To su pivske plate i grill plate. Pivske plate sastoje se od bunceka, pečenja, raznih vrsta kobasica…što se ne jede svaki dan po restoranima, a dodali smo i grill platu s burgerima, roštiljskim kobasicama i pilećim fileom, ističe ovaj poznati karlovački ugostitelj.
U ponudi imaju i pečenu janjetinu i odojak, ali uz prethodnu narudžbu. Što se tiče gableca, oni su po 6,5 eura, a u nude i vojnički grah, vinski gulaš, svinjsko pečenje…Razni burgeri su 7 do 8 eura, a miješane plate za dvije osobe su 30 eura.
Cijena kilograma odojka je 28 eura, a kilograma janjetine 38 eura.
-To je cijena koja je po meni visoka, ali je jedva isplativa, komentira.
A za sladokusce imaju i ponudu više vrsta kolača.
Što se tiče piva, poznati su po posebnom šanku Svijet piva gdje nude 17 vrsta svjetskih piva iz portfelja Heinekena, od crnih, pšeničnih, svijetlih, laganih i nekih novih. Pola litre svijetlog Karlovačkog je „zadanih“ 2,5 eura, a cijene ostalih su 3,5 eura i to su za te vrste piva, kako ističe, vrlo popularne cijene.
Otkrio je i po čemu je ova godina specifična
-Ova godina poprilično je drugačija nego što je bila prošla zbog vremenskih prilika. Ove godine je vruće i građani se još uvijek kupaju, što ranijih godina nije bio slučaj. Svatko radije odabere hladovinu i kupanje u našim rijekama nego velike vrućine pod šatorom. Tako da se ovogodišnji posao gotovo svakodnevno do sada svodio na večernje sate, ali i s tim večernjim poslom smo zadovoljni. Hoće li to uspjeti financijski pokriti ovaj dio preko dana kada nema posla, to ćemo vidjeti na kraju, napominje.
Ujedno strahuje i od najavljene velike promjene vremena za danas poslijepodne…
Kaže i kako su se ove godine potrudili ispraviti neke greške od lani, a najviše su vezane uz organizaciju i broj ljudi.
-Mislim da smo u tome uspjeli i ove vršne večernje trenutke kada je velika gužva, po našem mišljenju dobro odradili.
Kazao je kako nemaju toliko problema s kadrom kao drugi pošto imaju i druge restorane diljem Hrvatske pa su u mogućnosti povući osoblje iz drugih gradova. Tako u Gastro kutku imaju 30-ak ljudi i još imaju i pripremu u njihovom matičnom restoranu.
Osvrćući se na koncepciju Dana piva, Prugovečki smatra da je ona u redu, a pojedine prigovore i kritike će u suradnji s organizatorom nastojati ispraviti sljedeće godine.
-Najveći problemi proizašli su iz ovih velikih vrućina. Program koji je organiziran na pozornici Gastro kutka traje od 17 do 19 sati i u to vrijeme bilo je premalo ljudi iako je program bio kvalitetan. Kada su ljudi tek počeli dolaziti on je već završavao, tako da bi zasigurno bila veća posjećenost da nastupi traju od 19 do 21 sat.
-Smatram da bi ovaj Gastro kutak trebao biti zamišljen ipak kao kutak za stariju populaciju kojoj nisu primarni koncerti i stajanje u centralnom dijelu, pa bi se moglo razmišljati da se sljedeće godine ovdje napravi večernji program koji bi trajao barem do 22 sata i bio prilagođen manjoj djeci i starijim ljudima s glazbom primjerenijom toj dobi, sugerira Prugovečki.
Kaže kako i za naredne dana imaju dovoljno rezervacija i nadaju se da će im vremenske prilike omogućiti da posao odrade do kraja, te da im se uložen novac i trud vrate kroz nekakvu financijsku dobit.