KA-MATRIX

Otvorena ulična galerija

VIŠE IZ RUBRIKE

Prenamjena gradskih prostora

Druge dvije galerije planiraju se na javnim prostorima unutar Zvijezde

Proteklih mjeseci udruga KA-MATRIX je s učenicima Gimnazije Karlovac provodila aktivnosti uključivanja mladih u život lokalne zajednice, razmišljajući na koji način aktivirati, oblikovati i prenamijeniti dosadašnje prostore u gradu s ciljem njihovog prilagođavanja za aktivnosti mladih.

U suradnji sa Centrom Vladimir Nazor i njihovim korisnicima provedena je participativna radionica na kojoj je osmišljeno preoblikovanje prostora unutarnjeg dvorišta u malu umjetničku galeriju koja je otvorena u ponedjeljak, 19. lipnja.

Uz oslikavanje zida, izradu plakata, letaka i bannera, djeca i mladi su imali priliku sudjelovati u radionicama izrade ukrasnih predmeta od vune i izrade naljepnica te foto kuta.

Svoj rad su obilježili malom proslavom i otvorenom galerijom za sve posjetitelje koja je izazvala oduševljenje među prisutnima zbog čega je odlučeno daljnje planiranje i oblikovanje prostora.

Ovo je tek prva od tri ulične galerije koja se provodi u sklopu projekta „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking” koji je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Druge dvije galerije planirane su na javnim prostorima unutar gradske četvrti Zvijezda do kraja rujna, navodi u priopćenju KA-Matrix.