PU karlovačka

Prometnom recidivistu uvjetna kazna, a 25-godišnjaku tek slijedi, kad se otrijezni

VIŠE IZ RUBRIKE

Alkoholizirani vozači

Višestruki počinitelj prometnih prekršaja, na području Karlovca, upravljao je teretnim automobilom bez položenog vozačkog ispita

Voditelj smjene u OKC-u Ranko Vukošić u jutrošnjem javljanju za naš radio, od događaja u protekla 24 sata izdvojio je prometne prekršaje.

- Jučer, 10. lipnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 49-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja, koji je na području Karlovca, upravljao teretnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita.  Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, uvjetno na 12 mjeseci i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, u trajanju od osam mjeseci.

- Policijski službenici su noćas u Karlovcu prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg upravlja 25-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.