Tvrtka Čistoća

Mobilno reciklažno dvorište - idući tjedan po treći put "na terenu"

VIŠE IZ RUBRIKE

MRD namijenjeno je odvojenom prikupljanju manjih količina otpada

Detaljan plan dolaska mobilnog reciklažnog dvorišta nalazi se na web stranici Čistoće

Od ponedjeljka 12. lipnja, mobilno reciklažno dvorište ponovo je na terenu, po treći put ove godine.

U ponedjeljak će ga moći koristiti prvo građani s područja MO Mahično – Tuškani, a potom i građani s područja MO Pokupska dolina.

Građanima s područja MO Rečice, a nakon njih i građanima iz naselja s područja MO Šišljavić mobilno reciklažno dvorište bit će na raspolaganju u utorak, 13. lipnja.

U srijedu, 14. lipnja, mobilno reciklažno dvorište bit će u na području MO Zadobarje, a zatim i MO Gornje Stative.

U četvrtak, 15. lipnja mobilno reciklažno dvorište prvo će doći u MO Tušilović, a potom prelazi u MO Cerovac Vukmanićki.

U petak, 16. lipnja mobilno reciklažno dvorište bit će na području MO Ladvenjak – Selišće, a potom u MO Vukmanić, javljaju iz Čistoće.

Ukoliko građani s navedenih područja neće biti u mogućnosti odložiti otpad u mobilno reciklažno dvorište u predviđeno vrijeme, uvijek to mogu učiniti u jednom od dva reciklažna dvorišta: na Ilovcu i na Maloj Švarči, i to: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati, te subotom od 7 do 15 sati.

Detaljan plan dolaska mobilnog reciklažnog dvorišta u lipnju, sa lokacijama i vremenom od kad do kad je građanima pojedinog mjesnog odbora na raspolaganju nalazi se na web stranici Čistoće.

Mobilno reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina otpada koje građani mogu odložiti bez naknade i to:

- neopasnog otpada (ambalaža od papira i kartona, papir i karton, staklo, ambalaža od plastike, plastika, stiropor, tekstil, gume, ambalaža od metala (limenke), obojeni metali, metali, stari lijekovi, jestiva ulja i masti, deterdženti,) kao i

- opasnog otpada (boje i lakovi, ambalaža onečišćena opasnim tvarima, baterije i akumulatori, fluorescentne cijevi, medicinski otpad, pesticidi, prazni spremnici pod tlakom, otapala, kiseline, lužine, otpadni antifriz, električna i elektronička oprema.