LAUGHEMME FESTIVAL 

Svjetske komičarke stižu u Karlovac ovaj vikend

VIŠE IZ RUBRIKE

Smijeh kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost

Karlovačke Laughemme večeri se održavaju u subotu, 10. lipnja, u 20.30, je Engleska večer, te 11. lipnja u 20.30 sati je Balkanska večer. Ulaz je BESPLATAN.

Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije u Hrvatskoj nasmijat će vas od srca. Marina Orsag i Studio Smijeha, donose spektakl smijeha u tri Hrvatske županije.

Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije pružit će vam garantiran smijeh do zadnjeg trbušnog mišića i to u prekrasnom okruženju dvorca Dubovac.

Pripremite se da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha - zbog smijeha, naravno i to potpuno besplatno.

Naime, zbog recentnih zbivanja na području karlovačke županije, komičarke festivala udružile su snage i zajedno sa sponzorima, Iverpan i Muzeji Grada Karlovca, osigurale građanima i građankama karlovačke županije potpuno besplatno izdanje festivala.

Na festivalu “Laughemme” možete očekivati odličnu ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu "Najsmješnijih osoba na svijetu" kao i ostale vrijedne nagrade i titule.

Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen i muškoj i ženskoj publici.

Zbog sve veće popularnosti stand up komedije u Hrvatskoj, kao i zbog kvalitete samog događaja, organizatorice festivala očekuju veliku navalu na događaj pa vam savjetujemo da dođete nešto ranije na Stari grad, ulaz je slobodan.

Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija "Laughemme" festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat - humor.

Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Kraljice smijeha zatrest će hrvatske dvorce atmosferom. Festival se, uz Karlovačku županiju, održava i u Istri, te u zagrebačkoj županiji u Atriju Muzeja Grada Zagreba.

Svaki festival ima balkansku večer na hrvatskom i stranu večer a engleskom jeziku.

Karlovačke Laughemme večeri se održavaju u subotu, 10. lipnja, u 20.30, je Engleska večer, te 11. lipnja u 20.30 sati je Balkanska večer. 

A dame festivala su: krećemo od Katerine Vrane (Grčka/Velike Britanija) najbolje grčke komičarke, finalistice prestižnog Funny Women natjecanja, koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kada je gostovala u raznim radovima od Zagreba, Umaga do Križevaca.

Zatim, tu je Maureen Langan (USA), stand up komičarka, radio voditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O'Donnell.

Stiže nam i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najsmješniju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016. Anshita Koul (Indija/Njemačka), kao iskusna iseljenica, donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje i može se pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na ‘One to Watch’ list at Funny Women Stage Awards 2021 kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji.

Naravno tu su i naše domaće, regionalne snage koje su vas već provjereno oduševile svojim talentom nasmijavanja.

Marina Orsag (Hr), Martina Ipša (Slo) Jelena Radanović (Srb), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (Hr) još jednom će svojim britkim i direktnim šalama još jednom osvojiti srca publike.

Ove talentirane stand-up komičarke donose svoj jedinstveni stil, pozadinu i osobnost kao začin "Laughemme" festivalu. Njihove izvedbe su nevjerojatno duhovite, iskrene i donose smijeh na razne teme kroz fore koje ostaju u vašim mislima još dugo nakon što ih čujete. Kako iza ove priče stoje Marina Orsag i njen Studio Smijeha, ekipa odgovorna za stvaranje kvalitetne stand-up scene u Hrvatskoj, ne sumnjamo u kvalitetu koju festival pruža tako da nam samo preostaje da vas pozovemo da doživite njihove nastupe i budete dio nevjerojatne atmosfere koju stvaraju.

"Laughemme" - smijeh svaki dan čini boljim!