TZ grada Karlovca

U Šancu na Promenadi, ali i pored Korane - subota na otvorenom

VIŠE IZ RUBRIKE

Novo u Karlovcu - Fishing watching

Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s brojnim partnerima pripremila je i ovog vikenda brojne i raznovrsne aktivnosti na otvorenom

Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s brojnim partnerima pripremila je i ovog vikenda brojne i raznovrsne aktivnosti na otvorenom i to u Šancu i na Promenadi, ali i pored Korane. U subotu, 6. svibnja, već od 9 sati velike i male posjetitelje očekuje je veselo i ležerno jutro uz Igre u parku.

Provedite aktivno prijepodne u šancu ispod Promenade. Od 9 do 13 sati zabavite se i istovremeno rekreirajte na postavljenom poligonu s raznim pustolovnim i zanimljivim igrama za male i velike.

Bit će postavljen veliki Čovječe ne ljuti se, velika jenga, križić kružić, mini i veliki badminton, mali nogomet, streličarstvo, avion od stiropora, tunel za djecu te stolovi s 20-ak različitih didaktičkih i društvenih igara. Animatori će sve sudionike upoznati s igrama.

Karlovački umjetnici, članovi ULAK-a, od 8 sati na Promenadi će stvarati nova umjetnička djela u okviru likovne kolonije na otvorenom te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Okupljanje i podjela materijala za slikanje je već od 7.30 sati pred galerijom nakon čega slijedi radionica za najmlađe i sve zainteresirane građane, a izložba nastalih radova moći će se  razgledati do 16 sati.

Glazbeni nastup grupe Gigsons na Glazbenom paviljonu upotpunit će doživljaj i garancija je sjajne atmosfere u parku.

U 11 sati ispred Paviljona Katzler na rasporedu je još i besplatna turistička tura za individualne posjetitelje - šetnja Karlovcem sa caricom Marijom Terezijom.

Prilika je to za šetnju s kostimiranim vodičem – interpretatorom uz zanimljivosti iz caričina života, ali i života grada u to vrijeme.

Najava je obavezna na sve Proljetne ture i to na vodici.karlovac@gmail.com ili broj mobitela  098 246 584 te putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA

Trajne foto uspomene moći ćete napraviti u „Cvjetnom retrovizoru“, posebno uređenom foto kutku iza Paviljona Katzler.

Na desnoj obali Korane počinje novo događanje u našem gradu - Fish Festival. Od 9 do 11 sati u pratnji vodiča, organiziran je posjet Aquatici te promatranje riba na slapu.

Fish watching – jedna od aktivnosti novog karlovačkog festivala je promatranje riba u prirodnom staništu rijeke Korane i u Aquatici, s naglaskom na svadbeni ritual mrijesta riba nosara i plotica u doba mrijesta i migracije uzvodno Koranom, kad nosare atraktivnim skokovima iz podnožja slapa na slap krenu uzvodno savladavajući jake vodene struje, dok se plotice u velikim jatima okupljaju u podnožju slapa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na info@aquariumkarlovac.com  te paviljon.katzler@gmail.com  ili na broj mobitela 098/818-057

Cjelokupan program Proljeća u Karlovcu potražite na linku https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/