Karlovačka županija

Obilježava se Dan Karlovačke županije i 30 godišnjica osnutka

VIŠE IZ RUBRIKE

Cjelodnevni program

Za građanstvo program ispred Zorin doma i u Glazbenom paviljonu

Povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije i 30 obljetnice njezina osnutka, danas je pripremljen za građane bogat cjelodnevni program.

Izaslanstva Županije prvo će od 9 sati položiti vijenac kod središnjeg križa Nacionalnog svetišta Sv. Josipa na Dubovcu, nakon čega slijedi misa.

Istovremeno ispred Zorin doma počinje prodajna izložba i degustacija vina Udruge vinara i voćara ozaljskog kraja. Građani će po promotivnim cijenama od 5 eura, moći kupiti prigodnu čašu i potom neograničeno degustirati vina sve do završetka izložbe, do 14 sati.

Od 11 sati počinje mimohod županijskih Husara gradskim ulicama i Promenadom.

Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će među ostalim biti uručena zaslužnim građanima priznanja i plakete počinje u 12 sati. Na sjednici će biti prikazan i film o prvih 30 godina županije, pod nazivom „Od razminiranja do Tesle“.

Poslijepodne, u Glazbenom paviljonu s početkom u 17 nastupaju djeca iz šest vrtića s područja županije, iz Tounja, Krnjaka, Bosiljeva, Plaškog, Saborskog i Lasinje. Riječ je o vrtićima koje je Karlovačka županija osnovala pri osnovnim i srednjim školama, a mališanima će se pridružiti i tri skupine karlovačkih vrtića.

Od 19 sati u Glazbenom paviljonu, uslijedit će nastupi Karlovačkog tamburaškog orkestra, Tamburaški orkestar KUD-a Rečica i Tamburaški orkestar KUD-a Sveti Juraj, Draganić.