Etno baština

KUD „Sv. Juraj“ Draganić održao tradicionalni godišnji jurjevski koncert

VIŠE IZ RUBRIKE

Novi koncept koncerta

Publika niti nakon dva sata programa nije prestajala oduševljeno bodriti glumce, svirače, pjevače i plesače

KUD „Sv. Juraj“ Draganić održao je tradicionalni godišnji jurjevski koncert 22. travnja, pred punom dvoranom Doma HV „Zrinski“ u Karlovcu. Koncert naziva „Prek drmeši di filmske muzike“ bio je podijeljen na dva dijela.

Prvi dio koncerta bio je folklorni, a u njemu su članovi KUD-a „Sv. Juraj“, okupljeni u dječjim, folklornim i tamburaškim sekcijama, predstavili folklorne točke iz Hrvatskog Zagorja, Vrlike i Draganića. Nastupili su i gosti KUD „Rečica“ iz Rečice sa zavičajnom koreografijom.

Drugi dio koncerta bio je posvećen filmskoj glazbi. Uz poznate glazbene brojeve u izvedbi tamburaškog sastava i pjevača KUD-a „Sv. Juraj“ dio atmosfere iz antologijskih hrvatskih filmova i televizijskih serija, kao što su Gruntovčani, Smogovci, Naše malo misto, Vlak u snijegu, Breza, Što je muškarac bez brkova...,  dočarali su glumom članovi dramske družine.

Ovaj koncept koncerta u kojem se kombinira prikaz hrvatske folklorne baštine i glazbeno-dramskog programa ponovo se pokazao vrlo uspješnim kod publike koja niti nakon dva sata programa nije prestajala oduševljeno bodriti glumce, svirače, pjevače i plesače.