PU karlovačka

U "noćnoj" akciji policija kontrolirala gotovo 270 vozača, 20 ih "palo" zbog alkohola

VIŠE IZ RUBRIKE

57-godišnjak iz Rakovice vozio s 2.21 promilom

Nepoznati počinitelj iz šume, sa čeke ukrao kameru

U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježena  su dva kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira i prometna nesreća s materijalnom štetom, rekao je za naš radio voditelj smjene u OKC-u Damir Danilović. Izdvojio je krađu:

-Jučer u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić, zaprimljena je prijava 61-godišnjeg državljana Slovenije da je u razdoblju od 1. do 11. ožujka, za sada nepoznati počinitelj iz šume na području općine Lasinja sa čeke ukrao kameru i punjač. Materijalna šteta je veća od 400 eura.

-Policijski službenici su 10. ožujka, prilikom kontrole prometa na autocesti A-1 kod naplatne postaje Novigrad na Dobri utvrdili da teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila te prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja 33-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa te je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 3310 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom  u trajanju od 9 mjeseci.

-A sinoć je na području Policijske uprave karlovačke provedena preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“.

U akciji je kontrolirano 269 vozača, njih 20 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola te jedan zbog odbijanja alkotesta i testa na droge. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 57- godišnjaka iz Rakovice, od 2.21 promil, rekao je Danilović.