Zorin dom

Otvara se izložba "Rat u Ukrajini i Domovinski rat u Karlovačkoj županiji – razlike i sličnosti

VIŠE IZ RUBRIKE

Izlažu se dokumentarne fotografije

Prvi ukrajinski orkestar u Karlovcu izvest će nekoliko skladbi

Otvorenje prve izložbe ratne fotografije "Rat u Ukrajini i Domovinski rat u Karlovačkoj županiji – razlike i sličnosti" održat će se večeras u Zorin domu od 18 sati.

Frano Tomičić održat će predavanje Rat u Ukrajini i Domovinski rat – razlike i sličnosti. Potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni brigadni general Frane Tomičić, magistar politologije, radio je kao profesor u Centru odgoja i usmjerenog obrazovanja „Nikola Tesla“ u Gospiću u kojem je nakon prvih demokratskih izbora imenovan ravnateljem. Dragovoljac je Domovinskog rata. U Oružanim snagama i MORH-u obnašao je mnoge zapovjedne, stožerne i upravne dužnosti. Nositelj je više priznanja, deset odlikovanja i medalja, a za svoj rad je više puta pohvaljivan i nagrađivan od najviših dužnosnika u sustavu obrane i od predsjednika Republike Hrvatske.

Ove godine osnovan je Prvi ukrajinski orkestar u Karlovcu pod vodstvom nastavnika Vladimira Tvrdovskog i izvest će nekoliko skladbi. Orkestar trenutno broji nekoliko članova, Ivan Ričkov Ilič, Dmitrij Ričkov Ilič, Vladimir Tvrdovski, Tatjana Tvrdovska, Katerina Poboča, Petra Kubica.

Izložba Rat u Ukrajini i Domovinski rat - razlike i sličnosti izložba je dokumentarne fotografije. Izložene fotografije Domovinskog rata su iz arhiva povijesne postrojbe Karlovačkog počasnog voda ZNG 91., a fotografije rata u Ukrajini dostavili su  Ivan Ričkov Ilič i Vladimir Kubinski.

Izložbu će otvoriti županica Martina Furdek Hajdin.