Tehnička škola Karlovac

Nabavljen kamion za osposobljavanje učenika u programu vozač motornog vozila

VIŠE IZ RUBRIKE

Vrijedna investicija

Vrijednost kamiona je 570.000 kuna, a s PDV-om 712.000 kuna, pola sredstava osigurala je Karlovačka županija, a pola sama škola

Tehnička škola Karlovac je uz financijsku i stručnu podršku osnivača Karlovačke županije uspješno privela kraju postupak javne nabave za kupnju kamiona. Naime, nabavljeni kamion marke MAN služit će u nastavnom procesu  za osposobljavanje učenika u programu vozač motornog vozila. Vrijednost kamiona je 570.000 kuna, a s PDV-om 712.000 kuna. Pola sredstava osigurala je Karlovačka županija, a pola sama škola. Predstavljanje kamiona bilo je ispred Tehničke škole Karlovac, a to prilikom govorili su zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković.

-Htjela bih naglasiti da je iznimno važno usklađivanje potreba gospodarstva i tržišta rada s obrazovnim programima, tako je Karlovačka županija uvela prošle i pretprošle godine šest novih obrazovnih programa. Obzirom da je i vozač motornog vozila, kojeg ovdje ističemo iznimno potreban na prostoru Karlovačke županije, također je u Ogulinu od prošle godine uveden ovaj program, kao i CNC operater, a u Slunju je to vodoinstalater i majstor kućnih instalacija. Tako da uz modnog dizajnera i gimnazijski program na engleskom jeziku je šest novih programa u našoj županiji, koji su deficitarni, kazala je Vesna Hajsan Dolinar.

Tehnička škola Karlovac svake godine upisuje dvadeset učenika u program vozača motornog vozila, tako da je u svakoj generaciji dvadeset učenika.

-Mi smo imali stari kamion, koji po MUP-ovim kriterijima ne može voziti duže od petnaest godina. Njegova uporabna dozvola izašla je krajem 2021. godine i mi smo praktički cijelu 2021. godinu imali najam kamiona i ovom prilikom zahvaljujem Autoklubu Karlovac, koji nam je ustupio kamion za potrebe nastave i praktične nastave. Krajem prošle godine Karlovačka županija provela je postupak javne nabave, bila su dva postupka, jer se na prvi nitko nije javio. Mi smo imali zadovoljstvo da smo pronašli primjeren kamion, on je star tri godine, bit će ove godine četiri, prva registracija bila u ožujku 2019. godine. Kamion je prešao 136.236 kilometara, što je malo za ovaj kamion, mi ga tretiramo kao novi, istaknuo je ravnatelj Ivan Janković.