Vremenska prognoza

Ipak ćemo osjetiti zimsko vrijeme

VIŠE IZ RUBRIKE

Dolazi zima

Zasad nisu u planu neke velike količine snijega, ali dojam vremena će bit zimski

Od četvrtka postupno hladnije tako da bi tijekom četvrtka povremene oborine bile uglavnom u obliku susnježice ili snijega. Puhat će sjeveroistočni vjetar pa se temperatura ni sredinom dana neće puno odmaknuti od nule. U gorju će se stvoriti deblji snježni pokrivač, a i u nižem području ćemo se vjerojatno zabijeliti.

U petak i u danima vikenda nastavlja se vjetrovito i hladnije vrijeme. Puno oblaka, a sunčanih razdoblja će biti malo i rijetko. Povremeno može biti slabih oborina, uglavnom u obliku lepršanja snijega. Zasad nisu u planu neke velike količine snijega, ali dojam vremena će biti zimski. Noćne temperature u laganom minusu, a danju oko nule ili samo malo iznad.

Nešto ozbiljnije oborine su moguće krajem nedjelje i početkom sljedećeg tjedna. Prognostički modeli pokazuju snijeg, ali u utorak uz malo višu temperaturu nije isključena ni susnježica ili slaba kiša. Temperatura zraka u ponedjeljak od -2 do 1°C, dok bi u utorak moglo biti stupanj-dva više.

Čini se da i sredina sljedećeg tjedna nastavlja relativno hladno, a još može biti i malo oborina na granici kiše i snijega. Ipak ćemo ove zime osjetiti zimsko vrijeme, prognozirao je za Prvi karlovački Kristijan Božarov.