Karlovački pelivani

Za kraj godine "Karlstadt Kunst Cabaret"

VIŠE IZ RUBRIKE

Satirički kolaž o politici, društvu i mentalitetu

Nagrađivani i najluđi cabaret u gradu ponovno na kazališnim daskama Zorin doma, baš u „najluđe“ doba godine.

Na duhovit i zanimljiv način Karlovački pelivani stvorili su u ovom umjetničkom cabaretu koherentan satirički kolaž kritizirajući hrvatsku političku scenu, društvo i mentalitet.

Pelivani progovaraju o onome što se mnogi boje reći, govore o svemu onome što su parametri u našem društvu, a što ne bi trebali biti. Kabaret započinje prikazom kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU.

Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Već u idućim scenama vidjet ćemo kako nogomet može ostati u drugom planu kada vječiti nogometni derbi obilježi divljanje navijača i huliganski ispadi.

Karlovački pelivani znaju i pokazat će kako se uspijeva u Lijepoj našoj. A što rade naši vrijedni političari kada se okupe u Saboru? Kormilare li oni dobro hrvatskim brodom? Otkrit ćemo u „političkom aerobiku“. Tko zna zviždati najbolje u Hrvata? U kakvoj su vezi zviždanje i kazališna garderoba? Je li moguće repati na recepte iz kuharice?  Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaći ćete u urnebesnoj komediji „Karlstadt Kunst Cabaret“.

Predstava je na repertoaru u četvrtak, 22. prosinca, u 20 sati.